EIA “Dünya Enerji Tüketimi Yüzde 50 Artacak”

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.09.2019 - 12:32, Güncelleme: 25.09.2019 - 12:32 3359+ kez okundu.
 

EIA “Dünya Enerji Tüketimi Yüzde 50 Artacak”

ABD Uluslararası Enerji Bilgi İdaresi’ne(EIA) göre, dünya enerji tüketimi 2018'e göre 2050'de yaklaşık yüzde 50 oranında artacak.

ABD Uluslararası Enerji Bilgi İdaresi’nin (EIA) yayınladığı Uluslararası Enerji Görünümü 2019 raporundaki tahminlere göre dünya enerji tüketimi 2018'e göre 2050'de yaklaşık yüzde 50 oranında artacak.   Raporda göre bu büyümenin çoğu Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nde (OECD) bulunmayan ülkelerde, özellikle Asya'da güçlü ekonomik büyümenin  talep yarattığı bölgelerde yoğunlaşacak.   EIA, OECD üyesi ve OECD üyesi olmayan ülkeler olarak dünyanın 16  bölgesi için uzun vadeli dünya enerji piyasalarını değerlendirdi. Rapora göre rafinaj, madencilik, imalat, tarım ve inşaatı içeren  sanayi sektörü en büyük enerji tüketimini oluşturacak.   
ABD Uluslararası Enerji Bilgi İdaresi’ne(EIA) göre, dünya enerji tüketimi 2018'e göre 2050'de yaklaşık yüzde 50 oranında artacak.

ABD Uluslararası Enerji Bilgi İdaresi’nin (EIA) yayınladığı Uluslararası Enerji Görünümü 2019 raporundaki tahminlere göre dünya enerji tüketimi 2018'e göre 2050'de yaklaşık yüzde 50 oranında artacak.

 

Raporda göre bu büyümenin çoğu Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nde (OECD) bulunmayan ülkelerde, özellikle Asya'da güçlü ekonomik büyümenin  talep yarattığı bölgelerde yoğunlaşacak.

 

EIA, OECD üyesi ve OECD üyesi olmayan ülkeler olarak dünyanın 16  bölgesi için uzun vadeli dünya enerji piyasalarını değerlendirdi. Rapora göre rafinaj, madencilik, imalat, tarım ve inşaatı içeren  sanayi sektörü en büyük enerji tüketimini oluşturacak. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.