EPDK'nın, Dağıtıcı ve Bayi Marjlarının Paylaşımına İlişkin Kararı Yürürlüğe Girdi

PETROL - LPG (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.10.2019 - 09:56, Güncelleme: 01.10.2019 - 10:04 2607+ kez okundu.
 

EPDK'nın, Dağıtıcı ve Bayi Marjlarının Paylaşımına İlişkin Kararı Yürürlüğe Girdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun(EPDK), Dağıtıcı ve Bayi Marjlarının Paylaşımına İlişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun(EPDK), Dağıtıcı ve Bayi Marjlarının Paylaşımına İlişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararın amacı  petrol piyasasında faaliyette bulunan dağıtıcı ve  bayilik lisansı sahiplerinin piyasa faaliyetlerini güvenli ve ekonomik  olarak, rekabet ortamı içerisinde eşitlikçi ve istikrarlı biçimde  sürdürebilmelerini îemiııen toplam marjın şeffaf bir şekilde tespit  edilmesine ve tespit edilen bu marjın paylaşımına ilişkin asgari  kuralları belirlemek, dağıtıcı ve bayiler arasındaki faturalara ve  taraflarca yansıtılan maliyetlere konu hususlarla ilgili  belirsizlikleri gidermek, piyasa faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini  temin etmek ve ıızıın vadede tüketici faydası da dalııl olmak üzere  toplam faydayı arttırmak olarak gösterildi.   Karar, petrol piyasasında oluşan toplam marjın paylaşımına yönelik  olarak  toplam marj m tespitine, marj paylaşımında asgari oranlarının  belirlenmesine ve şeffaflığın sağlanmasına yönelik olarak lisans  sahiplerinin birbirlerine karşı yükümlüklerine İlişkin düzenlemeleri  kapsıyor.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun(EPDK), Dağıtıcı ve Bayi Marjlarının Paylaşımına İlişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun(EPDK), Dağıtıcı ve Bayi Marjlarının Paylaşımına İlişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararın amacı  petrol piyasasında faaliyette bulunan dağıtıcı ve  bayilik lisansı sahiplerinin piyasa faaliyetlerini güvenli ve ekonomik  olarak, rekabet ortamı içerisinde eşitlikçi ve istikrarlı biçimde  sürdürebilmelerini îemiııen toplam marjın şeffaf bir şekilde tespit  edilmesine ve tespit edilen bu marjın paylaşımına ilişkin asgari  kuralları belirlemek, dağıtıcı ve bayiler arasındaki faturalara ve  taraflarca yansıtılan maliyetlere konu hususlarla ilgili  belirsizlikleri gidermek, piyasa faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini  temin etmek ve ıızıın vadede tüketici faydası da dalııl olmak üzere  toplam faydayı arttırmak olarak gösterildi.

 

Karar, petrol piyasasında oluşan toplam marjın paylaşımına yönelik  olarak  toplam marj m tespitine, marj paylaşımında asgari oranlarının  belirlenmesine ve şeffaflığın sağlanmasına yönelik olarak lisans  sahiplerinin birbirlerine karşı yükümlüklerine İlişkin düzenlemeleri  kapsıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.