Aydem ve Gediz, Usulsüz Elektrik Kullanımı Hakkında Açıklama Yaptı

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.10.2019 - 15:35, Güncelleme: 16.10.2019 - 15:35 1943+ kez okundu.
 

Aydem ve Gediz, Usulsüz Elektrik Kullanımı Hakkında Açıklama Yaptı

Aydem ve Gediz, kendi adına perakende satış sözleşmesi olmaksızın, önceki tüketici adına düzenlenen faturaları ödemeyi sürdürerek elektrik enerjisi tüketmenin, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nde “usulsüz elektrik enerjisi tüketimi” olarak tanımlandığına dikkat çekti.

Aydem ve Gediz, kendi adına perakende satış sözleşmesi olmaksızın,  önceki tüketici adına düzenlenen faturaları ödemeyi sürdürerek  elektrik enerjisi tüketmenin, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nde “usulsüz elektrik enerjisi tüketimi” olarak  tanımlandığına dikkat çekti.   Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş. ve Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’den yapılan açıklamada, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nde yer alan maddeye göre tüketiciye yükümlülüklerini yerine getirmesi  için yapılacak bildirimlerin gönderilmesi akabinde fiili tüketicinin,  kendi adına perakende satış sözleşmesi imzalamaması durumunda enerji  kesintisi tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceği ve para cezası  ödeyebileceği ifade edildi.   Yargıtay kararı gereği elektrik enerjisi tüketicisinin, ilgili  tüketim noktasından ayrılması durumunda aboneliğini usulüne uygun  biçimde feshetmesi gerekmektedir. Aydem ve Gediz, tarafından konuya  ilişkin yapılan açıklamada fiili tüketicinin, önceki tüketici adına  olan aboneliği sürdürürken tüketim bedellerini ödememesi durumunda  önceki tüketicinin bu borçtan sorumlu tutulduğu belirtti. Açıklamada  aboneliği kendi adına olmayan tüketicilerin abonelik bilgileri, fatura  itirazı, uğradığı zararla ilgili tazmin talebi vb. gibi konularda hak  talep edemediğinin altı çizildi. Aboneliğini sonlandırmadan adresten  ayrılan tüketicilerin, e-devlet üzerinden abonelik fesih işlemlerini  yaparak güvence bedeli iadesi almaları durumunda elektrik  enerjilerinin kesileceği ve fiili tüketici için mağduriyet oluşacağı  aktarıldı. Tüketicilerin, mağduriyet yaşamaması için güncel iletişim  bilgileri ile aboneliklerini kendi adları üzerine almaları gerekliliği  tekrar hatırlatıldı.   Açıklamada, fiili tüketicisi vefat eden aboneliklere ait tüketim  noktalarında ise, mirasçılık belgesi ile başvuran varislerin, güvence  bedeli ödemeden abonelikleri kendi adları üzerine alabilecekleri  aktarıldı. İlgili tüketim noktasında varis olmayan kişilerin tüketim  yapıyor olması durumunda ise fiili tüketicinin aboneliğini Yönetmelik  gereği güvence bedeli ödeyerek kendi üzerine alması gerekliliği  hatırlatıldı. Tüketiciler devir işlemleri için güvence bedelini  sözleşme esnasında ödeyebileceği gibi sonrasında da 2 taksit olarak  faturalarına yansıtabilecekler.  
Aydem ve Gediz, kendi adına perakende satış sözleşmesi olmaksızın, önceki tüketici adına düzenlenen faturaları ödemeyi sürdürerek elektrik enerjisi tüketmenin, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nde “usulsüz elektrik enerjisi tüketimi” olarak tanımlandığına dikkat çekti.

Aydem ve Gediz, kendi adına perakende satış sözleşmesi olmaksızın,  önceki tüketici adına düzenlenen faturaları ödemeyi sürdürerek  elektrik enerjisi tüketmenin, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nde “usulsüz elektrik enerjisi tüketimi” olarak  tanımlandığına dikkat çekti.

 

Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş. ve Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’den yapılan açıklamada, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nde yer alan maddeye göre tüketiciye yükümlülüklerini yerine getirmesi  için yapılacak bildirimlerin gönderilmesi akabinde fiili tüketicinin,  kendi adına perakende satış sözleşmesi imzalamaması durumunda enerji  kesintisi tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceği ve para cezası  ödeyebileceği ifade edildi.

 

Yargıtay kararı gereği elektrik enerjisi tüketicisinin, ilgili  tüketim noktasından ayrılması durumunda aboneliğini usulüne uygun  biçimde feshetmesi gerekmektedir. Aydem ve Gediz, tarafından konuya  ilişkin yapılan açıklamada fiili tüketicinin, önceki tüketici adına  olan aboneliği sürdürürken tüketim bedellerini ödememesi durumunda  önceki tüketicinin bu borçtan sorumlu tutulduğu belirtti. Açıklamada  aboneliği kendi adına olmayan tüketicilerin abonelik bilgileri, fatura  itirazı, uğradığı zararla ilgili tazmin talebi vb. gibi konularda hak  talep edemediğinin altı çizildi. Aboneliğini sonlandırmadan adresten  ayrılan tüketicilerin, e-devlet üzerinden abonelik fesih işlemlerini  yaparak güvence bedeli iadesi almaları durumunda elektrik  enerjilerinin kesileceği ve fiili tüketici için mağduriyet oluşacağı  aktarıldı. Tüketicilerin, mağduriyet yaşamaması için güncel iletişim  bilgileri ile aboneliklerini kendi adları üzerine almaları gerekliliği  tekrar hatırlatıldı.

 

Açıklamada, fiili tüketicisi vefat eden aboneliklere ait tüketim  noktalarında ise, mirasçılık belgesi ile başvuran varislerin, güvence  bedeli ödemeden abonelikleri kendi adları üzerine alabilecekleri  aktarıldı. İlgili tüketim noktasında varis olmayan kişilerin tüketim  yapıyor olması durumunda ise fiili tüketicinin aboneliğini Yönetmelik  gereği güvence bedeli ödeyerek kendi üzerine alması gerekliliği  hatırlatıldı. Tüketiciler devir işlemleri için güvence bedelini  sözleşme esnasında ödeyebileceği gibi sonrasında da 2 taksit olarak  faturalarına yansıtabilecekler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.