Türkiye'nin ilk yüzer güneş enerji santrali İstanbul'da kuruldu

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:56, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:56 2945+ kez okundu.
 

Türkiye'nin ilk yüzer güneş enerji santrali İstanbul'da kuruldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan İstanbul Enerji ve İSKİ ile birlikte yapılan Güneş Enerji Santrali devreye girdi.

Türkiye’nin ilk yüzer Güneş Enerji Santrali olan projenin yapımında toplamda 960 adet 260 W gücünde polikristal fotoyoltaik panel kullanıldığı kaydedildi. Proje ile her yıl 210 ton karbondioksit salınımı engellenmiş olacak. İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada “Hedefimiz, belediye olarak kendi enerjimizi üretebilmek ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerji üretiminde sürdürülebilirliği arttırmak.” denildi. İstanbul’un artan elektrik üretimine katkısı olacak Enerji konusunda dışa bağımlılığı azaltmak istediklerini belirten Baraçlı, bu kapsamda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın bu projeyi ortaya koyduğunu kaydederek “İBB olarak bu vizyona katkıda bulunmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. 2023 yılında belediye olarak tükettiğimiz enerjinin yüzde 55’ini kendimiz üretmeyi hedefliyoruz.” dedi. Proje ile Büyükçekmece Gölü’nden sonra Terkos ve Ömerli barajlarına da koyulması düşünülen yüzer Güneş Enerji Santrali’nin geniş bir yüzey alanına sahip olması ilse İstanbul’un artan elektrik üretimine katkıda bulunması bekleniyor. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan İstanbul Enerji ve İSKİ ile birlikte yapılan Güneş Enerji Santrali devreye girdi.

Türkiye’nin ilk yüzer Güneş Enerji Santrali olan projenin yapımında toplamda 960 adet 260 W gücünde polikristal fotoyoltaik panel kullanıldığı kaydedildi. Proje ile her yıl 210 ton karbondioksit salınımı engellenmiş olacak. İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada “Hedefimiz, belediye olarak kendi enerjimizi üretebilmek ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerji üretiminde sürdürülebilirliği arttırmak.” denildi.

İstanbul’un artan elektrik üretimine katkısı olacak

Enerji konusunda dışa bağımlılığı azaltmak istediklerini belirten Baraçlı, bu kapsamda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın bu projeyi ortaya koyduğunu kaydederek “İBB olarak bu vizyona katkıda bulunmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik. 2023 yılında belediye olarak tükettiğimiz enerjinin yüzde 55’ini kendimiz üretmeyi hedefliyoruz.” dedi. Proje ile Büyükçekmece Gölü’nden sonra Terkos ve Ömerli barajlarına da koyulması düşünülen yüzer Güneş Enerji Santrali’nin geniş bir yüzey alanına sahip olması ilse İstanbul’un artan elektrik üretimine katkıda bulunması bekleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.