Dünyanın En Büyük Yüzen GES'i Çin'de

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:02, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:02 3573+ kez okundu.
 

Dünyanın En Büyük Yüzen GES'i Çin'de

Çin, yüzen enerji santrallerini tamamladı. 40 megavatlık tesis bölgedeki evlere elektrik sağlayacak.

Çin, yüzen enerji santrallerini tamamladı. 40 megavatlık tesis bölgedeki evlere elektrik sağlayacak. Bu yeni tesis, ülkeyi yenilenebilir enerji üretiminde önemli bir konuma getirecek. Yüzen güneş enerjisi tesisinin yapımının yeni bittiği ve bölgedeki evlere güneş enerjisi tedarik etmeye başlayacağını açıklandı. Böylece bölgedeki 15 bin eve enerji verilecek. Bir zamanlar madencilik için kullanılan bir araziye yerleştirilen dev paneller, Güney Anhui eyaletinin kömür ile zengin ünlü bir bölgesinde yer alıyor. Bölge yağışlı hava nedeniyle suyla kaplanmıştı. Bundan dolayı, Çin hükümeti bölgeye çok daha sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan güneş enerjisi panelleri yerleştirmeye karar verdi. 40 megavatlık tesis, dünyanın en büyük yüzen güneş enerjisi tesisi olma özelliğiyle Hindistan ve Avustralya’daki diğer yüzer çiftlikleri geride bırakıyor. Güneş panellerini suya yerleştirmek yüzeydeki daha serin hava sayesinde panellerin aşırı ısınmadan dolayı performansın düşmesini engelliyor. Paneller yüzen santrallerle kullanılmak üzere yüksek miktarda neme dayanıklı olarak özelleştirilmiş.  
Çin, yüzen enerji santrallerini tamamladı. 40 megavatlık tesis bölgedeki evlere elektrik sağlayacak.

Çin, yüzen enerji santrallerini tamamladı. 40 megavatlık tesis bölgedeki evlere elektrik sağlayacak. Bu yeni tesis, ülkeyi yenilenebilir enerji üretiminde önemli bir konuma getirecek. Yüzen güneş enerjisi tesisinin yapımının yeni bittiği ve bölgedeki evlere güneş enerjisi tedarik etmeye başlayacağını açıklandı. Böylece bölgedeki 15 bin eve enerji verilecek.

Bir zamanlar madencilik için kullanılan bir araziye yerleştirilen dev paneller, Güney Anhui eyaletinin kömür ile zengin ünlü bir bölgesinde yer alıyor. Bölge yağışlı hava nedeniyle suyla kaplanmıştı. Bundan dolayı, Çin hükümeti bölgeye çok daha sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan güneş enerjisi panelleri yerleştirmeye karar verdi.

40 megavatlık tesis, dünyanın en büyük yüzen güneş enerjisi tesisi olma özelliğiyle Hindistan ve Avustralya’daki diğer yüzer çiftlikleri geride bırakıyor.

Güneş panellerini suya yerleştirmek yüzeydeki daha serin hava sayesinde panellerin aşırı ısınmadan dolayı performansın düşmesini engelliyor. Paneller yüzen santrallerle kullanılmak üzere yüksek miktarda neme dayanıklı olarak özelleştirilmiş.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.