Bütangaz'ın Tüm Hissesi İpragaz'ın

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:10, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:10 2376+ kez okundu.
 

Bütangaz'ın Tüm Hissesi İpragaz'ın

Türkiye enerji sektöründe hizmet veren İpragaz, yüzde 50 hissesine sahip olduğu Bütangaz A.Ş.'deki kalan yüzde 50 hissesini de alarak bünyesine kattı.

İpragaz Genel Müdürlük binasında düzenlenen imza  töreni, İpragaz A.Ş. CEO’su Eyüp Aratay ve Total Turkey Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Emre Şanda ile birlikte her iki şirketin yetkililerinin  katılımlarıyla gerçekleşti. Açıklamalarda bulunan İpragaz A.Ş. CEO’su Eyüp Aratay, “Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda yaptığımız  yatırımlarla büyümemizi istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yüzde 50  hissesini daha alarak bünyemize kattığımız Bütangaz, büyümeye yönelik  yatırım iddiamızı ve inancımızı pekiştiren bir satınalma oldu. Böylelikle kaydetmekte olduğumuz organik büyümenin yanı sıra inorganik  büyüme de yakalamış olduk” dedi. Ayrıca Bütangaz’ın alınmasıyla İpragaz’ın stoklama kapasitesini  artırdıklarını vurgulayan Aratay, “Yeni tesisimizde 5 bin metreküplük  LPG küre ve silindirik tanklar yer alıyor. Bütangaz’ın 25.820  metreküplük stoklama kapasitesi ile birlikte İpragaz'ın toplam  stoklama kapasitesini 100 bin metreküpün üzerine çıkardık” şeklinde ifade etti. Tesisin bulunduğu konum itibarıyla da İpragaz’a artı bir değer  kattığını da belirten Eyüp Aratay, “2002 yılında Tekirdağ'a bağlı Marmara Ereğlisi ilçesinde deniz bağlantısıyla faaliyete geçen Bütangaz tesisinin 53 bin DWT ağırlığındaki gemileri tahliye  edebilecek büyüklükte 2 adet şamandıra sistemi bulunuyor. Bütangaz’ın  deniz bağlantısı sayesinde ithalattaki potansiyelimizi bir üst  seviyeye taşırken, Trakya bölgesinde olması avantajıyla da ikmal  gücümüzü artıracağız.” dedi.
Türkiye enerji sektöründe hizmet veren İpragaz, yüzde 50 hissesine sahip olduğu Bütangaz A.Ş.'deki kalan yüzde 50 hissesini de alarak bünyesine kattı.

İpragaz Genel Müdürlük binasında düzenlenen imza  töreni, İpragaz A.Ş. CEO’su Eyüp Aratay ve Total Turkey Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Emre Şanda ile birlikte her iki şirketin yetkililerinin  katılımlarıyla gerçekleşti.

Açıklamalarda bulunan İpragaz A.Ş. CEO’su Eyüp Aratay, “Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda yaptığımız  yatırımlarla büyümemizi istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yüzde 50  hissesini daha alarak bünyemize kattığımız Bütangaz, büyümeye yönelik  yatırım iddiamızı ve inancımızı pekiştiren bir satınalma oldu. Böylelikle kaydetmekte olduğumuz organik büyümenin yanı sıra inorganik  büyüme de yakalamış olduk” dedi.

Ayrıca Bütangaz’ın alınmasıyla İpragaz’ın stoklama kapasitesini  artırdıklarını vurgulayan Aratay, “Yeni tesisimizde 5 bin metreküplük  LPG küre ve silindirik tanklar yer alıyor. Bütangaz’ın 25.820  metreküplük stoklama kapasitesi ile birlikte İpragaz'ın toplam  stoklama kapasitesini 100 bin metreküpün üzerine çıkardık” şeklinde ifade etti.

Tesisin bulunduğu konum itibarıyla da İpragaz’a artı bir değer  kattığını da belirten Eyüp Aratay, “2002 yılında Tekirdağ'a bağlı Marmara Ereğlisi ilçesinde deniz bağlantısıyla faaliyete geçen Bütangaz tesisinin 53 bin DWT ağırlığındaki gemileri tahliye  edebilecek büyüklükte 2 adet şamandıra sistemi bulunuyor. Bütangaz’ın  deniz bağlantısı sayesinde ithalattaki potansiyelimizi bir üst  seviyeye taşırken, Trakya bölgesinde olması avantajıyla da ikmal  gücümüzü artıracağız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.