İngiltere Enerji Faturası Desteğini Nisan Ayından İtibaren Düşürüyor

DÜNYADAN 10.01.2023 - 12:18, Güncelleme: 10.01.2023 - 12:33 3309+ kez okundu.
 

İngiltere Enerji Faturası Desteğini Nisan Ayından İtibaren Düşürüyor

Birleşik Krallık hükümeti, Hazine'nin artan gaz ve elektrik fiyatlarını telafi etme maliyetini düşürmeye çalışması nedeniyle, işletmelerin enerji faturaları için Mart ayının sonundan itibaren azaltılmış destek alacaklarını doğruladı.

Hazine Müsteşarı James Cartlidge Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hükümetin 1 Nisan 2023'ten itibaren 12 ay boyunca işletmeler için 5,5 milyar sterlinlik "geçiş desteği" sağlayacağını söyledi. Cartlidge, hükümetin Covid aşısının piyasaya sürülmesi, izin ve Ukrayna'ya verdiği desteğin finanse edilmesinin "doğru olduğunu ancak hepsinin bir bedeli olduğunu" söyledi ve ekledi: "İşletmelerin faturalarını alışılmış bir şekilde ödemek hükümetin işi değil." Plan kapsamında, işletmeler, okullar ve hayır kurumları dahil olmak üzere ev dışı enerji müşterileri, otomatik olarak gaz için megavat saat başına 6,97 sterlin ve elektrik için MWh başına 19,61 sterlin indirim alacak. Cartlidge, bunun bir bar için 2.300 sterlin veya tipik bir küçük perakende mağazası için 400 sterlin tasarrufa eşdeğer olduğunu söyledi.   Enerji maliyetleri gaz için MWh başına 107 Sterlin ve elektrik için MWh başına 302 Sterlin altında olan işletmeler destek almayacaktır. Küçük işletmelerin temsilcileri, destekleri büyük ölçüde azalacağı için bu hareketi "büyük bir hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi.  
Birleşik Krallık hükümeti, Hazine'nin artan gaz ve elektrik fiyatlarını telafi etme maliyetini düşürmeye çalışması nedeniyle, işletmelerin enerji faturaları için Mart ayının sonundan itibaren azaltılmış destek alacaklarını doğruladı.

Hazine Müsteşarı James Cartlidge Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hükümetin 1 Nisan 2023'ten itibaren 12 ay boyunca işletmeler için 5,5 milyar sterlinlik "geçiş desteği" sağlayacağını söyledi.

Cartlidge, hükümetin Covid aşısının piyasaya sürülmesi, izin ve Ukrayna'ya verdiği desteğin finanse edilmesinin "doğru olduğunu ancak hepsinin bir bedeli olduğunu" söyledi ve ekledi: "İşletmelerin faturalarını alışılmış bir şekilde ödemek hükümetin işi değil."

Plan kapsamında, işletmeler, okullar ve hayır kurumları dahil olmak üzere ev dışı enerji müşterileri, otomatik olarak gaz için megavat saat başına 6,97 sterlin ve elektrik için MWh başına 19,61 sterlin indirim alacak. Cartlidge, bunun bir bar için 2.300 sterlin veya tipik bir küçük perakende mağazası için 400 sterlin tasarrufa eşdeğer olduğunu söyledi.
 
Enerji maliyetleri gaz için MWh başına 107 Sterlin ve elektrik için MWh başına 302 Sterlin altında olan işletmeler destek almayacaktır. Küçük işletmelerin temsilcileri, destekleri büyük ölçüde azalacağı için bu hareketi "büyük bir hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.