İngiltere Haneleri Ön Ödemeli Gaz ve Elektrik Sayaçlarına Zorluyor

DÜNYADAN 25.10.2022 - 12:00, Güncelleme: 25.10.2022 - 12:00 1814+ kez okundu.
 

İngiltere Haneleri Ön Ödemeli Gaz ve Elektrik Sayaçlarına Zorluyor

İngiltere'nin Uswitch internet sitesini araştırmasına göre, Mart ayına kadar olan altı ayda 60.000 yeni sayaç kurulduğunu ve bu sayının uzun vadeli düşüş eğilimini tersine çevirdiğini söyledi.

Uswitch'in araştırmasına göre, enerji krizinin daha fazla haneyi ön ödemeli gaz ve elektrik sayaçlarına zorladığını, ön ödeme müşterilerinin daha savunmasız olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ve kontör yüklemeyi göze alamadıklarında aslında bağlantılarının kesilmesi riskiyle karşı karşıya olduklarınıda ortaya koyuyor. Birleşik Krallık'taki çoğu hane, gaz ve elektrik faturalarını otomatik ödeme yoluyla öder ve genellikle üç ayda bir fatura alır. Ancak enerji düzenleyicisi Ofgem'den gelen verileri kullanan Uswitch, İngiltere'de yaklaşık 7,4 milyon insanın Mart ayında ön ödemeli sayaç kullandığını tespit etti. Tedarikçilerin, faturalara yetişmek için mücadele etmeleri durumunda müşterileri ön ödeme sayaçlarına koyabileceklerini, çünkü bunun, enerji için ne kadar ve ne sıklıkla ödeme yapacaklarını kontrol etmelerine yardımcı olduğunu söyledi.
İngiltere'nin Uswitch internet sitesini araştırmasına göre, Mart ayına kadar olan altı ayda 60.000 yeni sayaç kurulduğunu ve bu sayının uzun vadeli düşüş eğilimini tersine çevirdiğini söyledi.

Uswitch'in araştırmasına göre, enerji krizinin daha fazla haneyi ön ödemeli gaz ve elektrik sayaçlarına zorladığını, ön ödeme müşterilerinin daha savunmasız olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ve kontör yüklemeyi göze alamadıklarında aslında bağlantılarının kesilmesi riskiyle karşı karşıya olduklarınıda ortaya koyuyor.

Birleşik Krallık'taki çoğu hane, gaz ve elektrik faturalarını otomatik ödeme yoluyla öder ve genellikle üç ayda bir fatura alır.

Ancak enerji düzenleyicisi Ofgem'den gelen verileri kullanan Uswitch, İngiltere'de yaklaşık 7,4 milyon insanın Mart ayında ön ödemeli sayaç kullandığını tespit etti.

Tedarikçilerin, faturalara yetişmek için mücadele etmeleri durumunda müşterileri ön ödeme sayaçlarına koyabileceklerini, çünkü bunun, enerji için ne kadar ve ne sıklıkla ödeme yapacaklarını kontrol etmelerine yardımcı olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.