İpragaz Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Aldı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:11, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:11 2978+ kez okundu.
 

İpragaz Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Aldı

İpragaz, karbon ayak izini azaltan ve enerji tasarrufu sağlayan "Isı Geri Kazanım Projesi" ile 10. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi'nde ödül aldı.

Küresel markalardan oluşan 46 kurumsal üyesi ve 41 ülke ulusal KSS  kuruluşları ile 10 bini aşkın şirketin buluştuğu uluslararası  platform olan CSR Avrupa ile Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği – KSS Türkiye tarafından düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk  Zirvesi’nin 10’ncusu, İstanbul’da düzenlendi. Zirve kapsamında dağıtılan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri  Akademi Ödülleri çerçevesinde uluslararası jüri, Türkiye'nin en iyi  kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarını da belirledi. Uluslararası  jüri, İpragaz’ın Ankara Dolum Tesisi’nde hayata geçirilen ‘Isı Geri Kazanım Projesi’ni de Sustainable Development Goals 12 (SDG12) – Sorumlu Tüketim ve Üretim hedefi kapsamında ödüle layık gördü.  İpragaz Ankara Dolum Tesisi Başarı Kalite Takımı’nın “Atık Isı Geri Kazanım Projesi”, döngüsel ekonomi prensipleri ile tasarlanmış,  karbon ayak izini azaltan ve enerji kaybının önlenmesine yönelik bir  proje. Hava kompresörünün çalışmasından kaynaklanan ısı enerjisini  eşanjör vasıtasıyla geri kazanarak, idari bina ortam ve kullanım suyu  ısıtılmasına olanak sağlayan proje, LPG ve elektrik tüketiminde  tasarruf sağlıyor. Bu kapsamda yapılmış ilk projelerden biridir. İpragaz ‘Isı Geri Kazanım Projesi’ ile, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi’nce bu yıl 19’uncusu düzenlenen Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda EMM – Ekipte Mükemmellik Modeli’ne göre yapılan  değerlendirmede ‘Yılın En Başarılı Ekibi Bronz Ödülü’nü almıştı. İpragaz’ın bu başarılı projesi, 9. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında  düzenlenen Enerjide Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde Sektör Ödülü’ne de  layık görülmüştü. 
İpragaz, karbon ayak izini azaltan ve enerji tasarrufu sağlayan "Isı Geri Kazanım Projesi" ile 10. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi'nde ödül aldı.

Küresel markalardan oluşan 46 kurumsal üyesi ve 41 ülke ulusal KSS  kuruluşları ile 10 bini aşkın şirketin buluştuğu uluslararası  platform olan CSR Avrupa ile Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği – KSS Türkiye tarafından düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk  Zirvesi’nin 10’ncusu, İstanbul’da düzenlendi.

Zirve kapsamında dağıtılan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri  Akademi Ödülleri çerçevesinde uluslararası jüri, Türkiye'nin en iyi  kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarını da belirledi. Uluslararası  jüri, İpragaz’ın Ankara Dolum Tesisi’nde hayata geçirilen ‘Isı Geri Kazanım Projesi’ni de Sustainable Development Goals 12 (SDG12) – Sorumlu Tüketim ve Üretim hedefi kapsamında ödüle layık gördü. 

İpragaz Ankara Dolum Tesisi Başarı Kalite Takımı’nın “Atık Isı Geri Kazanım Projesi”, döngüsel ekonomi prensipleri ile tasarlanmış,  karbon ayak izini azaltan ve enerji kaybının önlenmesine yönelik bir  proje. Hava kompresörünün çalışmasından kaynaklanan ısı enerjisini  eşanjör vasıtasıyla geri kazanarak, idari bina ortam ve kullanım suyu  ısıtılmasına olanak sağlayan proje, LPG ve elektrik tüketiminde  tasarruf sağlıyor. Bu kapsamda yapılmış ilk projelerden biridir.

İpragaz ‘Isı Geri Kazanım Projesi’ ile, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi’nce bu yıl 19’uncusu düzenlenen Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda EMM – Ekipte Mükemmellik Modeli’ne göre yapılan  değerlendirmede ‘Yılın En Başarılı Ekibi Bronz Ödülü’nü almıştı. İpragaz’ın bu başarılı projesi, 9. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında  düzenlenen Enerjide Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde Sektör Ödülü’ne de  layık görülmüştü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.