İranlı Şirketler Madencilik Alanında Türkiye İle İşbirliğini Geliştirmek İstiyor

MADEN 20.07.2023 - 15:19, Güncelleme: 20.07.2023 - 15:29 23817+ kez okundu.
 

İranlı Şirketler Madencilik Alanında Türkiye İle İşbirliğini Geliştirmek İstiyor

İran Meclisi Ekonomi Komisyonu Başkanı Muhammed Rıza Puribrahimi İşbirliği halinde olumlu ilerleme kaydetmek için Türk ekonomi aktivistleriyle ortak bir toplantı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz" dedi.

Eyaletin neredeyse her kentinde maden ocaklarıyla karşılaşmak mümkün. Maden alanlarından yükselen tozun azaltılması için ise sürekli su ihtiyacı doğuyor. Bu ihtiyacı karşılamak üzere Basra Körfezi’nden arıtılan su boru hattıyla bölgeye taşınıyor. Maden sahalarında sabahın erken saatlerine başlayan çalışmalar vardiyalı olarak geç saatlere kadar devam ediyor. Bölgede çıkarılan cevheri taşıyan dev kamyonlar uzun bir mesafeyi tırmandıktan sonra yüklerini belirlenen alanlara döküyor. İran'ın bakır rezervinin yarısından çoğu Kirman'da İran Ulusal Bakır Endüstrileri Şirketi Başkan Yardımcısı Behruz Rahmeti, sahada yaptığı bilgilendirmede, Serçeşme kentindeki bakır rezervinin 10 milyar metreküp olduğunu aktardı. Serçeşme maden sahasının Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki en büyük bakır madeni olduğunu belirten Rahmeti, İran’daki bakır rezervinin yarısından çoğunun burada bulunduğu bilgisini paylaştı. Rahmeti, İran'ın bakır ihracatında en büyük alıcının ise Çin olduğunu sözlerine ekledi. "Türk ekonomi aktivistleriyle ortak toplantı yapmaya hazırız" İran Meclisi Ekonomi Komisyonu Başkanı ve Kirman Milletvekili Muhammed Rıza Puribrahimi ise yaptığı açıklamada, bölgeye Türkiye’den de yatırımcı beklediklerini söyledi.
İran Meclisi Ekonomi Komisyonu Başkanı Muhammed Rıza Puribrahimi İşbirliği halinde olumlu ilerleme kaydetmek için Türk ekonomi aktivistleriyle ortak bir toplantı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz" dedi.

Eyaletin neredeyse her kentinde maden ocaklarıyla karşılaşmak mümkün. Maden alanlarından yükselen tozun azaltılması için ise sürekli su ihtiyacı doğuyor. Bu ihtiyacı karşılamak üzere Basra Körfezi’nden arıtılan su boru hattıyla bölgeye taşınıyor.

Maden sahalarında sabahın erken saatlerine başlayan çalışmalar vardiyalı olarak geç saatlere kadar devam ediyor.

Bölgede çıkarılan cevheri taşıyan dev kamyonlar uzun bir mesafeyi tırmandıktan sonra yüklerini belirlenen alanlara döküyor.

İran'ın bakır rezervinin yarısından çoğu Kirman'da

İran Ulusal Bakır Endüstrileri Şirketi Başkan Yardımcısı Behruz Rahmeti, sahada yaptığı bilgilendirmede, Serçeşme kentindeki bakır rezervinin 10 milyar metreküp olduğunu aktardı.

Serçeşme maden sahasının Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki en büyük bakır madeni olduğunu belirten Rahmeti, İran’daki bakır rezervinin yarısından çoğunun burada bulunduğu bilgisini paylaştı.

Rahmeti, İran'ın bakır ihracatında en büyük alıcının ise Çin olduğunu sözlerine ekledi.

"Türk ekonomi aktivistleriyle ortak toplantı yapmaya hazırız"

İran Meclisi Ekonomi Komisyonu Başkanı ve Kirman Milletvekili Muhammed Rıza Puribrahimi ise yaptığı açıklamada, bölgeye Türkiye’den de yatırımcı beklediklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.