İsrail'den 15 Milyar Dolarlık Doğal Gaz Hamlesi

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:03, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:03 2196+ kez okundu.
 

İsrail'den 15 Milyar Dolarlık Doğal Gaz Hamlesi

İsrail doğal gazının 10 yıllık süreçte Mısır'a sevkiyatı için iki ülke şirketleri arasında 15 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

İsrail'deki doğal gaz sahalarında faaliyet yürüten Delek Drilling ve Noble Energy şirketleri, Mısır şirketi Dolphin Energy ile 15 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. İsrail gazetesi Jerusalem Post'un haberine göre, 10 yıllık anlaşmayla iki şirket Mısır'a yılda 7 milyar metreküp doğal gaz sevk edecek. Doğal gazın yarısı İsrailli Delek ve ABD'li Noble Energy tarafından işletilen Tamar sahasından, yarısı ise yine aynı şirketlerin işlettiği ve gelecek yıl faaliyete geçmesi beklenen Leviathan'dan sağlanacak. Mısır'a gaz sevkiyatı için şirketlerin, Gazze kıyısındaki Doğu Akdeniz doğal gaz boru hattı ile Ürdün'den geçen Pan-Arap hattı dahil çeşitli seçenekleri değerlendirdiği bildirildi. Mısır'a toplam doğal gaz sevkiyatının 64 milyar metreküpü bulabileceği belirtiliyor. Anlaşmanın duyurulmasının ardından Tel Aviv borsasında petrol ve doğal gaz hisse endeksi yüzde 15 yükseldi. İsrail, 2016'da da Ürdün'le gaz sevkiyatı için anlaşma imzalamıştı.  
İsrail doğal gazının 10 yıllık süreçte Mısır'a sevkiyatı için iki ülke şirketleri arasında 15 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

İsrail'deki doğal gaz sahalarında faaliyet yürüten Delek Drilling ve Noble Energy şirketleri, Mısır şirketi Dolphin Energy ile 15 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

İsrail gazetesi Jerusalem Post'un haberine göre, 10 yıllık anlaşmayla iki şirket Mısır'a yılda 7 milyar metreküp doğal gaz sevk edecek.

Doğal gazın yarısı İsrailli Delek ve ABD'li Noble Energy tarafından işletilen Tamar sahasından, yarısı ise yine aynı şirketlerin işlettiği ve gelecek yıl faaliyete geçmesi beklenen Leviathan'dan sağlanacak.

Mısır'a gaz sevkiyatı için şirketlerin, Gazze kıyısındaki Doğu Akdeniz doğal gaz boru hattı ile Ürdün'den geçen Pan-Arap hattı dahil çeşitli seçenekleri değerlendirdiği bildirildi.

Mısır'a toplam doğal gaz sevkiyatının 64 milyar metreküpü bulabileceği belirtiliyor. Anlaşmanın duyurulmasının ardından Tel Aviv borsasında petrol ve doğal gaz hisse endeksi yüzde 15 yükseldi.

İsrail, 2016'da da Ürdün'le gaz sevkiyatı için anlaşma imzalamıştı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.