Joe Biden Petrol Şirketlerini "Savaş Vurgunculuğu" Yapmakla Suçladı

DÜNYADAN 01.11.2022 - 09:37, Güncelleme: 01.11.2022 - 09:45 1910+ kez okundu.
 

Joe Biden Petrol Şirketlerini "Savaş Vurgunculuğu" Yapmakla Suçladı

Joe Biden, petrol şirketlerini "savaş vurgunculuğu" yapmakla suçladı ve pompa fiyatları düşmediği takdirde "çılgın" kârlarının peşinden gitmekle tehdit etti.

Biden, endüstri bu kârların bir kısmını tüketicilere aktarmadıkça ve yerli üretimi artırmadıkça, diğer kısıtlamaların yanı sıra "fazla karlara" vergi uygulamak için Kongre ile birlikte çalışacağını söyledi. Biden, Beyaz Saray'da yaptığı kısa açıklamalarda, "Bu şirketlerin savaş vurgunculuğunu durdurma zamanı geldi" dedi. "Amerikan halkı kimin yanlarında olduğunu ve kimin sadece kendi çıkarlarını gözettiğini yargılayacak." Petrol ve gaz endüstrisi için üst düzey lobi grubu olan Amerikan Petrol Enstitüsü Başkanı, Biden'ın önerisinin geri tepeceğini söyledi. API'nin Başkanı ve CEO'su Mike Sommers yaptığı açıklamada, "Amerikan enerjisine uygulanan vergilerin artması, yeni üretime yapılan yatırımları caydırıyor, bu da ihtiyaç duyulanın tam tersi" dedi. Biden'ın hamlesi 8 Kasım ara seçimlerinden günler önce geldi. Anketler, enflasyonun seçmenlerin en büyük endişesi olduğunu ve benzin fiyatlarının cüzdan sıkıntısının en görünür belirtilerinden biri olduğunu gösteriyor.  
Joe Biden, petrol şirketlerini "savaş vurgunculuğu" yapmakla suçladı ve pompa fiyatları düşmediği takdirde "çılgın" kârlarının peşinden gitmekle tehdit etti.

Biden, endüstri bu kârların bir kısmını tüketicilere aktarmadıkça ve yerli üretimi artırmadıkça, diğer kısıtlamaların yanı sıra "fazla karlara" vergi uygulamak için Kongre ile birlikte çalışacağını söyledi.

Biden, Beyaz Saray'da yaptığı kısa açıklamalarda, "Bu şirketlerin savaş vurgunculuğunu durdurma zamanı geldi" dedi. "Amerikan halkı kimin yanlarında olduğunu ve kimin sadece kendi çıkarlarını gözettiğini yargılayacak."

Petrol ve gaz endüstrisi için üst düzey lobi grubu olan Amerikan Petrol Enstitüsü Başkanı, Biden'ın önerisinin geri tepeceğini söyledi.

API'nin Başkanı ve CEO'su Mike Sommers yaptığı açıklamada, "Amerikan enerjisine uygulanan vergilerin artması, yeni üretime yapılan yatırımları caydırıyor, bu da ihtiyaç duyulanın tam tersi" dedi.

Biden'ın hamlesi 8 Kasım ara seçimlerinden günler önce geldi. Anketler, enflasyonun seçmenlerin en büyük endişesi olduğunu ve benzin fiyatlarının cüzdan sıkıntısının en görünür belirtilerinden biri olduğunu gösteriyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.