Kaç Fatura Ödenmezse Elektrik Kesilir?

GÜNCEL 26.11.2021 - 16:43, Güncelleme: 26.11.2021 - 16:43 12223+ kez okundu.
 

Kaç Fatura Ödenmezse Elektrik Kesilir?

Faturalar artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Su, doğal gaz, telefon ve elektrik faturası derken son ödeme tarihi bazen unutulabiliyor. Ödemesi unutulan faturalara ne olur? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir?

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan elektrik faturası ödenmezse ne olur? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir? İşte haberin detayları… Elektrik sektörünün artan borçluluğu karşısında halkın omzuna yüklenen fatura tutarları gün geçtikçe artmaktadır. Kesilmesi durumunda hayatı yaşanamaz hale getirebilen elektrik, son yüzyılda insan yaşamının vazgeçilemeyen ihtiyacını temsil etmektedir. Ödeme gücünün azaldığı günümüz ekonomisinde tüketicilerin bir takım soruların cevabını bilmesi hayati önem taşımaktadır. Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yayımladığı Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin “Zamanında Ödenmeyen Borçlar” başlıklı 35. maddesiyle bu soruların cevabını kurallara bağlamıştır. Aslında bu kurallar, tüketicin haklarının neler olduğu, elektrik tedariği kapsamında hizmet kusuru ve mevzuata aykırı durumların varlığı halinde tüketicinin elektriğinin kat’ i surette kesilemeyeceği hususu açıkça belirtilmiştir. Kaç Fatura Ödenmezse Elektrik Kesilir? Elektrik faturasının son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içinde elektrik faturası ödenmezse elektrik kesilir. Elektrik faturası üzerinde yazılı son ödeme tarihine kadar ödeme yapılmaması durumunda görevli tedarik şirketi tüketiciye yazılı olarak en az 5 iş günü ödeme süresini içeren ikinci bildirimde bulunur. İkinci ihbarname olarak adlandırılan bu bildirimi yapan görevli tedarik şirketi, yazılı bildirimle birlikte mutlaka kalıcı veri saklayıcılarından (sms, e-posta, telefon vs.) en az birini kullanarak tüketiciyi bilgilendirmek zorundadır. “Elektrik faturası kaç gün ödenmezse kesilir?” sorusunun cevabı için öncelikle kesme bildiriminin ne zaman yapıldığı ve kesme bildirimi yapılırken kalıcı veri saklayıcısı ile bilgilendirme yapılıp yapılmadığının tespiti gerekmektedir. Zira kalıcı veri saklayıcılarından en az biriyle ve yazılı olarak bildirimde bulunulmamış kullanım yerinin elektriği kesilememektedir. İkinci bildirimde ödeme yükümlülüğünün belirtilen sürede yerine getirilmemesi halinde elektrik enerjisinin kesileceği de belirtilir.
Faturalar artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Su, doğal gaz, telefon ve elektrik faturası derken son ödeme tarihi bazen unutulabiliyor. Ödemesi unutulan faturalara ne olur? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir?

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan elektrik faturası ödenmezse ne olur? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir? İşte haberin detayları…

Elektrik sektörünün artan borçluluğu karşısında halkın omzuna yüklenen fatura tutarları gün geçtikçe artmaktadır. Kesilmesi durumunda hayatı yaşanamaz hale getirebilen elektrik, son yüzyılda insan yaşamının vazgeçilemeyen ihtiyacını temsil etmektedir. Ödeme gücünün azaldığı günümüz ekonomisinde tüketicilerin bir takım soruların cevabını bilmesi hayati önem taşımaktadır. Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yayımladığı Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin “Zamanında Ödenmeyen Borçlar” başlıklı 35. maddesiyle bu soruların cevabını kurallara bağlamıştır. Aslında bu kurallar, tüketicin haklarının neler olduğu, elektrik tedariği kapsamında hizmet kusuru ve mevzuata aykırı durumların varlığı halinde tüketicinin elektriğinin kat’ i surette kesilemeyeceği hususu açıkça belirtilmiştir.

Kaç Fatura Ödenmezse Elektrik Kesilir?

Elektrik faturasının son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içinde elektrik faturası ödenmezse elektrik kesilir. Elektrik faturası üzerinde yazılı son ödeme tarihine kadar ödeme yapılmaması durumunda görevli tedarik şirketi tüketiciye yazılı olarak en az 5 iş günü ödeme süresini içeren ikinci bildirimde bulunur. İkinci ihbarname olarak adlandırılan bu bildirimi yapan görevli tedarik şirketi, yazılı bildirimle birlikte mutlaka kalıcı veri saklayıcılarından (sms, e-posta, telefon vs.) en az birini kullanarak tüketiciyi bilgilendirmek zorundadır.

Elektrik faturası kaç gün ödenmezse kesilir?” sorusunun cevabı için öncelikle kesme bildiriminin ne zaman yapıldığı ve kesme bildirimi yapılırken kalıcı veri saklayıcısı ile bilgilendirme yapılıp yapılmadığının tespiti gerekmektedir. Zira kalıcı veri saklayıcılarından en az biriyle ve yazılı olarak bildirimde bulunulmamış kullanım yerinin elektriği kesilememektedir. İkinci bildirimde ödeme yükümlülüğünün belirtilen sürede yerine getirilmemesi halinde elektrik enerjisinin kesileceği de belirtilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.