Kanada Nükleer Enerjiye 970 Milyon Dolarlık Fon Ayırdı

DÜNYADAN 26.10.2022 - 14:47, Güncelleme: 26.10.2022 - 14:47 1726+ kez okundu.
 

Kanada Nükleer Enerjiye 970 Milyon Dolarlık Fon Ayırdı

Kanada, G7 ülkelerinin 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefinin bir parçası olarak yeni bir nükleer teknoloji çalışması olan küçük modüler reaktör (SMR) geliştirmek için 970 milyon dolar finansman sağlayacağını duyurdu.

Kanada, G7 ülkelerinin 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefinin bir parçası olarak yeni bir nükleer teknoloji çalışması olan küçük modüler reaktör (SMR) geliştirmek için 970 milyon dolar finansman sağlayacağını duyurdu. Ontario Power tarafından geliştirilmekte olan nükleer enerji projesi Generation (OPG), G7'deki ilk ticari şebeke ölçekli SMR olacak. Kanada Doğal Kaynaklar Bakanı Jonathan Wilkinson, nükleer enerjinin Kanada ve dünyanın iklim hedeflerine ulaşması için kritik bir değere sahip olduğunu ve gelecekte artan talebi karşılayabilecek bir kaynak olarak gördüklerini belirtti. SMR için hazırlık çalışmalarının 2023'te başlaması ve 10 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. SMR'nin tamamlanmasının ardından yaklaşık 300.000 haneye elektrik sağlayabileceği öngörülmektedir. Dünya Nükleer Birliği'ne göre, Kanada elektriğinin yaklaşık yüzde 15'ini nükleer enerjiden alıyor. Ukrayna-Rusya Savaşı'nın tetiklediği elektrik krizinin, dünyada nükleer enerjiye olan ilgiyi yeniden canlandırması ile birlikte, fosil yakıtlardan uzaklaşmayı hızlandırmak amacıyla yeni nesil SMR'lerin Kanada'nın gözde güç kaynaklarından biri olacağı öngörülüyor.
Kanada, G7 ülkelerinin 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefinin bir parçası olarak yeni bir nükleer teknoloji çalışması olan küçük modüler reaktör (SMR) geliştirmek için 970 milyon dolar finansman sağlayacağını duyurdu.

Kanada, G7 ülkelerinin 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefinin bir parçası olarak yeni bir nükleer teknoloji çalışması olan küçük modüler reaktör (SMR) geliştirmek için 970 milyon dolar finansman sağlayacağını duyurdu. Ontario Power tarafından geliştirilmekte olan nükleer enerji projesi Generation (OPG), G7'deki ilk ticari şebeke ölçekli SMR olacak.

Kanada Doğal Kaynaklar Bakanı Jonathan Wilkinson, nükleer enerjinin Kanada ve dünyanın iklim hedeflerine ulaşması için kritik bir değere sahip olduğunu ve gelecekte artan talebi karşılayabilecek bir kaynak olarak gördüklerini belirtti. SMR için hazırlık çalışmalarının 2023'te başlaması ve 10 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. SMR'nin tamamlanmasının ardından yaklaşık 300.000 haneye elektrik sağlayabileceği öngörülmektedir. Dünya Nükleer Birliği'ne göre, Kanada elektriğinin yaklaşık yüzde 15'ini nükleer enerjiden alıyor.

Ukrayna-Rusya Savaşı'nın tetiklediği elektrik krizinin, dünyada nükleer enerjiye olan ilgiyi yeniden canlandırması ile birlikte, fosil yakıtlardan uzaklaşmayı hızlandırmak amacıyla yeni nesil SMR'lerin Kanada'nın gözde güç kaynaklarından biri olacağı öngörülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.