Letonya, Arz Güvenliği İçin Estonya'nın LNG Terminalini Kullanmak İstiyor

DÜNYADAN 13.04.2023 - 12:03, Güncelleme: 13.04.2023 - 12:03 13005+ kez okundu.
 

Letonya, Arz Güvenliği İçin Estonya'nın LNG Terminalini Kullanmak İstiyor

Letonya İklim ve Enerji Bakanlığı, ülkenin doğal gaz arz güvenliğini güçlendirmek amacıyla Estonya'daki Paldiski Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) Terminali'nin ortak kullanımına ilişkin çalışmalara başlanacağını açıkladı.

Letonya İklim ve Enerji Bakanlığı, ülkenin doğal gaz arz güvenliğini güçlendirmek amacıyla Estonya’daki Paldiski Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) Terminali’nin ortak kullanımına ilişkin çalışmalara başlanacağını açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Baltıklar’da doğal gaz sisteminin geliştirildiği ifade edildi. Litvanya ile Polonya arasında doğal gaz boru hattının inşa edildiği bildirilen açıklamada, Finlandiya’da Inkoo LNG Terminali’nin operasyonel hale geldiği ve Estonya’da Paldiski LNG Terminali’nin inşasına başlandığı kaydedildi. Letonya için sunulan LNG terminali projelerinin ticari ve operasyonel açıdan uygun olmadığı belirtilen açıklamada, “Litvanya ve Finlandiya’daki mevcut terminaller ile Estonya’da kurulacak terminale ek olarak bölgede ticari olarak kendi kendine yeten bir LNG terminali inşa etmenin mümkün olmadığı sonucuna varılmıştır. Bu nedenle Estonya’daki Paldiski LNG Terminali’nin ortak kullanımına ilişkin çalışmalara başlanacaktır.” ifadelerine yer verildi.
Letonya İklim ve Enerji Bakanlığı, ülkenin doğal gaz arz güvenliğini güçlendirmek amacıyla Estonya'daki Paldiski Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) Terminali'nin ortak kullanımına ilişkin çalışmalara başlanacağını açıkladı.

Letonya İklim ve Enerji Bakanlığı, ülkenin doğal gaz arz güvenliğini güçlendirmek amacıyla Estonya’daki Paldiski Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) Terminali’nin ortak kullanımına ilişkin çalışmalara başlanacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Baltıklar’da doğal gaz sisteminin geliştirildiği ifade edildi.

Litvanya ile Polonya arasında doğal gaz boru hattının inşa edildiği bildirilen açıklamada, Finlandiya’da Inkoo LNG Terminali’nin operasyonel hale geldiği ve Estonya’da Paldiski LNG Terminali’nin inşasına başlandığı kaydedildi.

Letonya için sunulan LNG terminali projelerinin ticari ve operasyonel açıdan uygun olmadığı belirtilen açıklamada, “Litvanya ve Finlandiya’daki mevcut terminaller ile Estonya’da kurulacak terminale ek olarak bölgede ticari olarak kendi kendine yeten bir LNG terminali inşa etmenin mümkün olmadığı sonucuna varılmıştır. Bu nedenle Estonya’daki Paldiski LNG Terminali’nin ortak kullanımına ilişkin çalışmalara başlanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.