OEDAŞ 260,5 Milyon TL Tutarında Bakım-Onarım Çalışması Yaptı

GÜNCEL DUYURULAR 18.01.2024 - 09:24, Güncelleme: 18.01.2024 - 09:29 6693+ kez okundu.
 

OEDAŞ 260,5 Milyon TL Tutarında Bakım-Onarım Çalışması Yaptı

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, 2023 yılında 260,5 milyon TL tutarında bakım-onarım çalışması gerçekleştirdi. Trafolardan hat ve aydınlatmalara uzanan çalışmalar planlı elektrik kesintilerini bir önceki yıla göre yüzde 12,5 azalttıklarını söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Bakım-onarım çalışmalarımız ve akıllı şebeke yatırımlarımızla bölgemiz için sürdürülebilir değer yaratıyoruz.” dedi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) hem yatırım hem de bakım onarım çalışmaları yaparak bölgeye güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sunmaya devam ediyor. 2017-2022 yılları arasında 7,4 milyar TL ile bölge tarihinin en büyük elektrik dağıtım hizmetleri yatırımını yapan OEDAŞ, 2023 yılında ise bakım- onarım çalışmaları gerçekleştirerek bölge genelinde altyapısını daha da güçlendirdi. OEDAŞ bu kapsamda 2023 yılında 8 bin 769 km alçak gerilim havai hat, 11 bin 795 km orta gerilim havai hat, 3 bin 12 adet dağıtım trafosu, 15 bin 352 adet saha dağıtım kutusu, 36 bin 263 adet aydınlatma armatürü ile 1.542 adet DM/İM/KÖK bakım-onarımını yaptı. Muzaffer Yalçın: “Bölgemiz için sürdürülebilir değer yaratıyoruz” OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, 2023 yılında 260 milyon 507 bin TL tutarında bakım-onarım çalışması yaptıklarını söyledi. Bakım yaptıkları hat uzunluğunu bir önceki yıla göre yüzde 30 artırdıklarını belirten Yalçın şöyle devam etti; “OEDAŞ olarak önceliğimiz hizmet verdiğimiz bölgede hayatına dokunduğumuz yaklaşık 3 milyon kişiye güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sağlamak. Bu nedenle planlarımız doğrultusunda yatırımlar yapıyor, bakım-onarım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. 2017-2022 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz büyük yatırımların ardından, 2023 yılında bakım onarım çalışmalarına ağırlık verdik. Yaklaşık 50 bin kilometrekarelik bir alana yayılan beş şehrimizin her bölgesinde toplam 1.200’ü aşkın çalışanımızla hizmet verdik. Bunun neticesinde planlı elektrik kesintilerini bir önceki yıla göre yüzde 12,5 azalttık. 2023 yılının son çeyreğinde ülkemizde bir ilke imza atarak devreye aldığımız seyir halindeki araçtan elektrik direklerindeki arızaları tespit eden sistemimiz ile birlikte planlı kesintileri daha da azaltacağız. Bundan sonra da bakım-onarım çalışmalarımız ve akıllı şebeke yatırımlarımızla sürdürülebilir değer yaratarak bölgemize katkı sunmaya devam edeceğiz.”      
Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, 2023 yılında 260,5 milyon TL tutarında bakım-onarım çalışması gerçekleştirdi. Trafolardan hat ve aydınlatmalara uzanan çalışmalar planlı elektrik kesintilerini bir önceki yıla göre yüzde 12,5 azalttıklarını söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Bakım-onarım çalışmalarımız ve akıllı şebeke yatırımlarımızla bölgemiz için sürdürülebilir değer yaratıyoruz.” dedi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) hem yatırım hem de bakım onarım çalışmaları yaparak bölgeye güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sunmaya devam ediyor. 2017-2022 yılları arasında 7,4 milyar TL ile bölge tarihinin en büyük elektrik dağıtım hizmetleri yatırımını yapan OEDAŞ, 2023 yılında ise bakım- onarım çalışmaları gerçekleştirerek bölge genelinde altyapısını daha da güçlendirdi.

OEDAŞ bu kapsamda 2023 yılında 8 bin 769 km alçak gerilim havai hat, 11 bin 795 km orta gerilim havai hat, 3 bin 12 adet dağıtım trafosu, 15 bin 352 adet saha dağıtım kutusu, 36 bin 263 adet aydınlatma armatürü ile 1.542 adet DM/İM/KÖK bakım-onarımını yaptı.

Muzaffer Yalçın: “Bölgemiz için sürdürülebilir değer yaratıyoruz”

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, 2023 yılında 260 milyon 507 bin TL tutarında bakım-onarım çalışması yaptıklarını söyledi. Bakım yaptıkları hat uzunluğunu bir önceki yıla göre yüzde 30 artırdıklarını belirten Yalçın şöyle devam etti; “OEDAŞ olarak önceliğimiz hizmet verdiğimiz bölgede hayatına dokunduğumuz yaklaşık 3 milyon kişiye güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sağlamak. Bu nedenle planlarımız doğrultusunda yatırımlar yapıyor, bakım-onarım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. 2017-2022 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz büyük yatırımların ardından, 2023 yılında bakım onarım çalışmalarına ağırlık verdik. Yaklaşık 50 bin kilometrekarelik bir alana yayılan beş şehrimizin her bölgesinde toplam 1.200’ü aşkın çalışanımızla hizmet verdik. Bunun neticesinde planlı elektrik kesintilerini bir önceki yıla göre yüzde 12,5 azalttık. 2023 yılının son çeyreğinde ülkemizde bir ilke imza atarak devreye aldığımız seyir halindeki araçtan elektrik direklerindeki arızaları tespit eden sistemimiz ile birlikte planlı kesintileri daha da azaltacağız. Bundan sonra da bakım-onarım çalışmalarımız ve akıllı şebeke yatırımlarımızla sürdürülebilir değer yaratarak bölgemize katkı sunmaya devam edeceğiz.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.