OEDAŞ'a Tedarikçi İlişkileri Alanında "A" Derecesi Verildi

ŞİRKET 11.04.2023 - 13:23, Güncelleme: 11.04.2023 - 13:23 3167+ kez okundu.
 

OEDAŞ'a Tedarikçi İlişkileri Alanında "A" Derecesi Verildi

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'ye (OEDAŞ), çevresel raporlama platformu Carbon Disclosure Project (CDP) tarafından Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi (SER) kategorisinde "A" derecesi verildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, OEDAŞ, 2022 değerlendirmesinde bir önceki yılki skorunu korudu. Faaliyet ve yatırımlarıyla sürdürülebilir değer yaratmayı amaç edinen elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, başta tedarikçileri ve taşeronları olmak üzere tüm paydaşlarının çevresel, sosyal ve yönetişim dengelerini gözetmesini dikkate alıyor. Bu kapsamda OEDAŞ, elektrik dağıtım sektöründe "A" derecesine sahip tek şirket olurken SER’de bu skoru elde eden 19 Türk şirketi arasında yer aldı. CDP, tedarikçi ilişkileri, iklim değişikliği, su güvenliği, ormanlar ve şehirler olmak üzere toplam beş programda inceleme yapıyor. OEDAŞ tedarikçi ilişkilerinin yanı sıra iklim değişikliği programı değerlendirmesine de katılan tek dağıtım şirketi olarak ön plana çıkıyor. "Tüm paydaşlarımız için bir rol model olma gayreti ile hareket ediyoruz" Açıklamada görüşlerine yer verilen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, taşeronların çevresel, sosyal ve yönetişim dengelerini gözeterek, insan haklarına saygılı bir zeminde durmalarını, onlarla sürdürülebilir bir iş ilişkisi kurmanın ön koşulu olarak konumlandırdıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Şirketimizin sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında operasyonlarımızı yürütürken çevre ve toplumu gözetiyor, inovatif ve etik bir iş modeli ile kesintisiz hizmet vermeyi, akıllı şebeke yatırımlarıyla sürdürülebilir değer yaratmayı ve etkin enerji yönetimi prensibi ile bölgeye katkı sunmayı amaçlıyoruz. Ancak sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmak için tek başımıza hareket etmenin yeterli olmadığını biliyoruz. Bu yaklaşımla başta tedarikçi ve taşeronlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımız için bir rol model olma gayreti ile hareket ediyoruz."  
Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ'ye (OEDAŞ), çevresel raporlama platformu Carbon Disclosure Project (CDP) tarafından Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi (SER) kategorisinde "A" derecesi verildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, OEDAŞ, 2022 değerlendirmesinde bir önceki yılki skorunu korudu.

Faaliyet ve yatırımlarıyla sürdürülebilir değer yaratmayı amaç edinen elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, başta tedarikçileri ve taşeronları olmak üzere tüm paydaşlarının çevresel, sosyal ve yönetişim dengelerini gözetmesini dikkate alıyor.

Bu kapsamda OEDAŞ, elektrik dağıtım sektöründe "A" derecesine sahip tek şirket olurken SER’de bu skoru elde eden 19 Türk şirketi arasında yer aldı.

CDP, tedarikçi ilişkileri, iklim değişikliği, su güvenliği, ormanlar ve şehirler olmak üzere toplam beş programda inceleme yapıyor. OEDAŞ tedarikçi ilişkilerinin yanı sıra iklim değişikliği programı değerlendirmesine de katılan tek dağıtım şirketi olarak ön plana çıkıyor.

"Tüm paydaşlarımız için bir rol model olma gayreti ile hareket ediyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, taşeronların çevresel, sosyal ve yönetişim dengelerini gözeterek, insan haklarına saygılı bir zeminde durmalarını, onlarla sürdürülebilir bir iş ilişkisi kurmanın ön koşulu olarak konumlandırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şirketimizin sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında operasyonlarımızı yürütürken çevre ve toplumu gözetiyor, inovatif ve etik bir iş modeli ile kesintisiz hizmet vermeyi, akıllı şebeke yatırımlarıyla sürdürülebilir değer yaratmayı ve etkin enerji yönetimi prensibi ile bölgeye katkı sunmayı amaçlıyoruz. Ancak sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmak için tek başımıza hareket etmenin yeterli olmadığını biliyoruz. Bu yaklaşımla başta tedarikçi ve taşeronlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımız için bir rol model olma gayreti ile hareket ediyoruz."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.