OPET “Sürdürülebilirlik Raporu”na ABD’den Üç Ödül Birden

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.03.2020 - 12:18, Güncelleme: 05.03.2020 - 12:18 2820+ kez okundu.
 

OPET “Sürdürülebilirlik Raporu”na ABD’den Üç Ödül Birden

OPET’in 5’inci Sürdürülebilirlik Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (LACP) tarafından düzenlenen ve sürdürülebilirlik alanındaki en saygın ödüllerden biri olan Vision Awards’da üç ödül birden kazandı

Akaryakıt dağıtım şirketi OPET, 5’inci Sürdürülebilirlik Raporu ile Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP – League of American Communications Professionals) tarafından her yıl uluslararası platformda düzenlenen Vision Awards yarışmasında üç ödül kazandı. OPET’in, Global Reporting Initiative (GRI) onaylı 5’inci “Sürdürülebilirlik Raporu” yarışmada enerji kategorisinde en iyi sürdürülebilirlik raporu oldu. Rapor, tüm raporlar arasından seçilen “Top 100" listesinde ikinci sürdürülebilirlik rapor seçilirken aynı zamanda en çok gelişim gösteren rapor olarak ödüle layık görüldü.     Türkiye akaryakıt sektöründe uluslararası Global Reporting Initiative (GRI) raporlama standartlarında rapor yayınlayan ilk kuruluş olan OPET’in, 5’inci Sürdürülebilirlik Raporu “GRI Standarts: Temel” opsiyonu uyumluluk seçeneğine göre hazırlandı. OPET, raporda 2016-2018 yılları arasındaki sosyal, çevresel ve ekonomik alanlarda hayata geçirilen faaliyetlere yer verdi. Raporda şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda, OPET’in sürdürülebilirlik performansı; Yönetişim, Sürdürülebilir Değer Zinciri, Çevre Yönetimi, Dijitalleşme, Çalışan Hakları ve Toplumsal Kalkınma başlıkları altında paydaşların görüşüne sunuluyor.    OPET’in 2016-2018 yılları arasındaki faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, çevresel ve ekonomik alanlardaki çalışmalarının anlatıldığı 5’inci Sürdürülebilirlik Raporu’nda dijital ve inovatif projelere de yer verildi. Çevreye ve topluma saygılı bir şekilde hareket etmeyi temel ilke olarak kabul ettiklerini belirten OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, “Bu değerlerimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşmanın gururunu bizlere yaşatan sürdürülebilirlik raporumuzla böylesine prestijli bir ödüle layık görüldüğümüz için büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.   Sürdürülebilirliği iş yapış biçiminin önemli bir parçası olarak kabul ettiklerini belirten OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca “Yaptığımız işi en iyi şekilde yapmak ve koşullar ne olursa olsun bunu sürdürülebilir kılmak başlıca stratejimiz. İşimizin sürdürülebilirliğini sağlamak için artan bir kalite anlayışıyla hizmet vermeyi hedefliyoruz. Sürekli gelişmeyi esas alan sürdürülebilirlik anlayışımız sayesinde finansal olarak da her yeni yıl üstün başarılara imza atıyoruz” dedi. Ağca sözlerine devam etti: “OPET olarak hedeflerimize ulaşırken çevreye, topluma ve yasalara saygılı bir şekilde hareket etmeyi, ürün ve hizmet kalitemizi sürekli artırarak müşteri memnuniyeti sağlamayı temel ilke olarak kabul ediyoruz. Türkiye’de akaryakıt sektöründe tüketicinin ilk tercihi olma hedefiyle; çalışanlarımız, tüketicilerimiz, bayilerimiz, tedarikçilerimiz, yerel topluluklar ve geniş paydaş ağımızdaki tüm unsurlar için artı değer yaratmayı nihai amaç olarak kabul ediyoruz. 5’inci kez yayınladığımız sürdürülebilirlik raporumuzla bu değerlerimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”diye konuştu.
OPET’in 5’inci Sürdürülebilirlik Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Birliği (LACP) tarafından düzenlenen ve sürdürülebilirlik alanındaki en saygın ödüllerden biri olan Vision Awards’da üç ödül birden kazandı

Akaryakıt dağıtım şirketi OPET, 5’inci Sürdürülebilirlik Raporu ile Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP – League of American Communications Professionals) tarafından her yıl uluslararası platformda düzenlenen Vision Awards yarışmasında üç ödül kazandı. OPET’in, Global Reporting Initiative (GRI) onaylı 5’inci “Sürdürülebilirlik Raporu” yarışmada enerji kategorisinde en iyi sürdürülebilirlik raporu oldu. Rapor, tüm raporlar arasından seçilen “Top 100" listesinde ikinci sürdürülebilirlik rapor seçilirken aynı zamanda en çok gelişim gösteren rapor olarak ödüle layık görüldü. 

 

 Türkiye akaryakıt sektöründe uluslararası Global Reporting Initiative (GRI) raporlama standartlarında rapor yayınlayan ilk kuruluş olan OPET’in, 5’inci Sürdürülebilirlik Raporu “GRI Standarts: Temel” opsiyonu uyumluluk seçeneğine göre hazırlandı. OPET, raporda 2016-2018 yılları arasındaki sosyal, çevresel ve ekonomik alanlarda hayata geçirilen faaliyetlere yer verdi. Raporda şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda, OPET’in sürdürülebilirlik performansı; Yönetişim, Sürdürülebilir Değer Zinciri, Çevre Yönetimi, Dijitalleşme, Çalışan Hakları ve Toplumsal Kalkınma başlıkları altında paydaşların görüşüne sunuluyor. 

 

OPET’in 2016-2018 yılları arasındaki faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, çevresel ve ekonomik alanlardaki çalışmalarının anlatıldığı 5’inci Sürdürülebilirlik Raporu’nda dijital ve inovatif projelere de yer verildi. Çevreye ve topluma saygılı bir şekilde hareket etmeyi temel ilke olarak kabul ettiklerini belirten OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, “Bu değerlerimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşmanın gururunu bizlere yaşatan sürdürülebilirlik raporumuzla böylesine prestijli bir ödüle layık görüldüğümüz için büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Sürdürülebilirliği iş yapış biçiminin önemli bir parçası olarak kabul ettiklerini belirten OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca “Yaptığımız işi en iyi şekilde yapmak ve koşullar ne olursa olsun bunu sürdürülebilir kılmak başlıca stratejimiz. İşimizin sürdürülebilirliğini sağlamak için artan bir kalite anlayışıyla hizmet vermeyi hedefliyoruz. Sürekli gelişmeyi esas alan sürdürülebilirlik anlayışımız sayesinde finansal olarak da her yeni yıl üstün başarılara imza atıyoruz” dedi. Ağca sözlerine devam etti: “OPET olarak hedeflerimize ulaşırken çevreye, topluma ve yasalara saygılı bir şekilde hareket etmeyi, ürün ve hizmet kalitemizi sürekli artırarak müşteri memnuniyeti sağlamayı temel ilke olarak kabul ediyoruz. Türkiye’de akaryakıt sektöründe tüketicinin ilk tercihi olma hedefiyle; çalışanlarımız, tüketicilerimiz, bayilerimiz, tedarikçilerimiz, yerel topluluklar ve geniş paydaş ağımızdaki tüm unsurlar için artı değer yaratmayı nihai amaç olarak kabul ediyoruz. 5’inci kez yayınladığımız sürdürülebilirlik raporumuzla bu değerlerimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.