Palmet Enerji, Kuzey Makedonya Gaz Dağıtımı Sisteminin Kurulması İçin Teklif Verdi

ŞİRKET 27.02.2024 - 15:36, Güncelleme: 27.02.2024 - 15:41 3605+ kez okundu.
 

Palmet Enerji, Kuzey Makedonya Gaz Dağıtımı Sisteminin Kurulması İçin Teklif Verdi

Türkiye enerji sektörünün öncü markası ve ilk yatırımcılarından olan PALMET, uzun vadeli stratejik hedefleri doğrultusunda 2024 yılının en önemli uluslararası projelerinden biri için ilk adımı attı.

PALMET Enerji’nin sahibi olduğu PALMET Gaz Grup A.Ş., Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek olan Doğal Gaz Dağıtım Sisteminin Finansmanı, Tasarımı, İnşası, Yönetimi, İşletimi, Bakımı ve Geliştirilmesine dair Kamu-Özel İşbirliği Projesine 23 Şubat 2024 tarihinde teklifi verdi. PALMET Enerji tarafından yapılan KAP açıklamasında sürdürülebilirlik ve çevresel duyarlılık anlayışına vurgu yapılarak şöyle denildi: “Bu stratejik proje, Kuzey Makedonya’nın enerji altyapısını güçlendirme ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunma açısından büyük önem arz etmektedir. PALMET, projenin her aşamasında uluslararası standartlara uygun, üstün kalite ve verimlilik anlayışıyla hareket edecektir. PALMET, Kamu-Özel İşbirliği modeli kapsamında, Kuzey Makedonya hükümeti ile işbirliği içinde hareket ederek, ülkenin tamamını kapsayacak projenin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışacaktır. Projenin her safhasında inovasyonu ve mükemmeliyeti hedef alarak, Kuzey Makedonya’nın enerji sektöründe yeni bir dönemin başlangıcını simgelemeyi amaçlamaktadır. PALMET olarak, Kuzey Makedonya’da hayata geçirmeyi hedeflediğimiz bu projenin, uluslararası alanda da firmamızın deneyimini ve başarısını daha da pekiştireceğine inanmaktayız.” PALMET, 13 Şubat 2024 tarihinde de Türkiye’de önemli bir satınalma anlaşmasına imza atmıştı. PALMET, Zorlu Enerji Dağıtım A.Ş’nin  Trakya ve Gaziantep doğal gaz dağıtım şirketleri ve doğal gaz tedarik şirketinin hisselerinin tamamının alımı konusunda hisse alım anlaşması ile satınalma sürecini başlatmıştı. PALMET Gaz Grup, halen 3 lisans bölgesi, 2 il ve 32 ilçede 1 milyon aboneye hizmet veriyor. Yıllık 6 milyar metreküplük gaz hacmiyle Türkiye’de doğal gaz ticaretinin yaklaşık %10’nu yöneten PALMET Enerji, 956 MW’lık kurulu gücüyle Türkiye’nin en önemli elektrik üreticileri arasında yer alıyor. PALMET Enerji, yurt için faaliyetlerinin yanı sıra Avrupa’da ve Kanada’da aktif bir yatırımcı ve yüklenici olarak işbirlikleri de yapıyor.
Türkiye enerji sektörünün öncü markası ve ilk yatırımcılarından olan PALMET, uzun vadeli stratejik hedefleri doğrultusunda 2024 yılının en önemli uluslararası projelerinden biri için ilk adımı attı.

PALMET Enerji’nin sahibi olduğu PALMET Gaz Grup A.Ş., Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek olan Doğal Gaz Dağıtım Sisteminin Finansmanı, Tasarımı, İnşası, Yönetimi, İşletimi, Bakımı ve Geliştirilmesine dair Kamu-Özel İşbirliği Projesine 23 Şubat 2024 tarihinde teklifi verdi.

PALMET Enerji tarafından yapılan KAP açıklamasında sürdürülebilirlik ve çevresel duyarlılık anlayışına vurgu yapılarak şöyle denildi: “Bu stratejik proje, Kuzey Makedonya’nın enerji altyapısını güçlendirme ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunma açısından büyük önem arz etmektedir. PALMET, projenin her aşamasında uluslararası standartlara uygun, üstün kalite ve verimlilik anlayışıyla hareket edecektir. PALMET, Kamu-Özel İşbirliği modeli kapsamında, Kuzey Makedonya hükümeti ile işbirliği içinde hareket ederek, ülkenin tamamını kapsayacak projenin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışacaktır. Projenin her safhasında inovasyonu ve mükemmeliyeti hedef alarak, Kuzey Makedonya’nın enerji sektöründe yeni bir dönemin başlangıcını simgelemeyi amaçlamaktadır. PALMET olarak, Kuzey Makedonya’da hayata geçirmeyi hedeflediğimiz bu projenin, uluslararası alanda da firmamızın deneyimini ve başarısını daha da pekiştireceğine inanmaktayız.”

PALMET, 13 Şubat 2024 tarihinde de Türkiye’de önemli bir satınalma anlaşmasına imza atmıştı. PALMET, Zorlu Enerji Dağıtım A.Ş’nin  Trakya ve Gaziantep doğal gaz dağıtım şirketleri ve doğal gaz tedarik şirketinin hisselerinin tamamının alımı konusunda hisse alım anlaşması ile satınalma sürecini başlatmıştı.

PALMET Gaz Grup, halen 3 lisans bölgesi, 2 il ve 32 ilçede 1 milyon aboneye hizmet veriyor. Yıllık 6 milyar metreküplük gaz hacmiyle Türkiye’de doğal gaz ticaretinin yaklaşık %10’nu yöneten PALMET Enerji, 956 MW’lık kurulu gücüyle Türkiye’nin en önemli elektrik üreticileri arasında yer alıyor. PALMET Enerji, yurt için faaliyetlerinin yanı sıra Avrupa’da ve Kanada’da aktif bir yatırımcı ve yüklenici olarak işbirlikleri de yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.