Polonya, 6 Reaktörlü 3 Nükleer Santral Kurmayı Planlıyor

DÜNYADAN 31.10.2022 - 11:28, Güncelleme: 31.10.2022 - 11:28 1869+ kez okundu.
 

Polonya, 6 Reaktörlü 3 Nükleer Santral Kurmayı Planlıyor

Polonya başbakanı: 'İstikrarlı enerjiye ihtiyacımız var'

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki Pazar günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Polonya'nın nükleer enerji programının bir parçası olarak altı reaktörlü üç nükleer santral inşa etmeyi planladığını söyledi. Polonya haber ajansı PAP'a göre Morawiecki, ülkenin nükleer programının enerji güvenliğini sağlamak için başlatıldığını söyledi. Morawiecki Cuma günü Twitter'da Varşova'nın ilk nükleer santralini inşa etmek için ABD ve Amerikan şirketi Westinghouse ile birlikte çalışacağını doğruladı. "Nükleer santraller bizi piyasanın, enerji tüccarlarının ve havanın kaprislerinden bağımsız hale getirmeye yardımcı olacak" dedi. Morawiecki ayrıca nükleer enerji yatırım enerjisinin "Polonya'nın yenilenebilir enerji kaynakları geliştirmeyeceği anlamına gelmediğini" doğruladı. Ancak bugün kömürle sağlanan istikrarlı enerjiye ihtiyacımız var” dedi.
Polonya başbakanı: 'İstikrarlı enerjiye ihtiyacımız var'

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki Pazar günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Polonya'nın nükleer enerji programının bir parçası olarak altı reaktörlü üç nükleer santral inşa etmeyi planladığını söyledi.

Polonya haber ajansı PAP'a göre Morawiecki, ülkenin nükleer programının enerji güvenliğini sağlamak için başlatıldığını söyledi.

Morawiecki Cuma günü Twitter'da Varşova'nın ilk nükleer santralini inşa etmek için ABD ve Amerikan şirketi Westinghouse ile birlikte çalışacağını doğruladı.

" Nükleer santraller bizi piyasanın, enerji tüccarlarının ve havanın kaprislerinden bağımsız hale getirmeye yardımcı olacak" dedi.

Morawiecki ayrıca nükleer enerji yatırım enerjisinin "Polonya'nın yenilenebilir enerji kaynakları geliştirmeyeceği anlamına gelmediğini" doğruladı.

Ancak bugün kömürle sağlanan istikrarlı enerjiye ihtiyacımız var” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.