Rus Alüminyumuna Yönelik Yaptırım Avrupa Endüstrisini Tehtid Ediyor

MADEN 24.10.2022 - 15:45, Güncelleme: 24.10.2022 - 15:45 12883+ kez okundu.
 

Rus Alüminyumuna Yönelik Yaptırım Avrupa Endüstrisini Tehtid Ediyor

İş grupları, Rus alüminyumuna yönelik yasakların Avrupa endüstrisini kırıp geçireceğini söylüyor.

Beş Avrupalı ​​endüstri derneği Pazartesi günü, Avrupalı ​​yetkilileri binlerce şirketi işsiz bırakabileceğini söyledikleri Rus alüminyumuna yönelik yaptırımları, tarifeleri veya boykotları önlemeye çağırdıklarını söyledi. Rus Rusal, dünya alüminyumunun yaklaşık %6'sını üretiyor. Bu metal, Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya'ya karşı Batı yaptırımları tarafından hedef alınmadı. Ancak ABD, Rusya'dan alüminyum ithalatına kısıtlamalar getirmeyi düşünüyor ve en büyük metal ticaret merkezi olan Londra Metal Borsası (LME), üyelere Rus malzemesini sisteminden yasaklayıp yasaklamayacağını soruyor. Bazı şirketler Rus alüminyumunu satın almayı bırakacaklarını söylerken, ABD'li üretici Alco, Rus metaline karşı alınacak önlemler için lobi yapıyor.   Dernekler, ortak bir bildiride, AB yetkililerine bir mektup gönderdiklerini ve "Avrupa Komisyonu ve AB üye devletlerinin Rus alüminyumuna yönelik yakın ve hayati bir tehdit oluşturan yasak, yüksek tarife veya yaptırım tehditlerine karşı acil müdahalesini talep ettiklerini" söyledi.   Avrupa alüminyum endüstrisi Rus metaline karşı boykot eden veya önlem alınması çağrısında bulunanların "ya onun ana rakipleri olduğu ya da Avrupa alüminyum değer zincirinin büyük çoğunluğu için mevcut olmayan tedarik seçeneklerinden yararlandıkları" belirtildi.  
İş grupları, Rus alüminyumuna yönelik yasakların Avrupa endüstrisini kırıp geçireceğini söylüyor.

Beş Avrupalı ​​endüstri derneği Pazartesi günü, Avrupalı ​​yetkilileri binlerce şirketi işsiz bırakabileceğini söyledikleri Rus alüminyumuna yönelik yaptırımları, tarifeleri veya boykotları önlemeye çağırdıklarını söyledi.

Rus Rusal, dünya alüminyumunun yaklaşık %6'sını üretiyor. Bu metal, Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya'ya karşı Batı yaptırımları tarafından hedef alınmadı.

Ancak ABD, Rusya'dan alüminyum ithalatına kısıtlamalar getirmeyi düşünüyor ve en büyük metal ticaret merkezi olan Londra Metal Borsası (LME), üyelere Rus malzemesini sisteminden yasaklayıp yasaklamayacağını soruyor.

Bazı şirketler Rus alüminyumunu satın almayı bırakacaklarını söylerken, ABD'li üretici Alco, Rus metaline karşı alınacak önlemler için lobi yapıyor.
 
Dernekler, ortak bir bildiride, AB yetkililerine bir mektup gönderdiklerini ve "Avrupa Komisyonu ve AB üye devletlerinin Rus alüminyumuna yönelik yakın ve hayati bir tehdit oluşturan yasak, yüksek tarife veya yaptırım tehditlerine karşı acil müdahalesini talep ettiklerini" söyledi.
 
Avrupa alüminyum endüstrisi Rus metaline karşı boykot eden veya önlem alınması çağrısında bulunanların "ya onun ana rakipleri olduğu ya da Avrupa alüminyum değer zincirinin büyük çoğunluğu için mevcut olmayan tedarik seçeneklerinden yararlandıkları" belirtildi.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.