Sanko Enerji, Devreye Aldığı Dört Rüzgar Enerji Santralinin Açılışını Yaptı

ŞİRKET 18.05.2022 - 14:40, Güncelleme: 18.05.2022 - 15:01 3115+ kez okundu.
 

Sanko Enerji, Devreye Aldığı Dört Rüzgar Enerji Santralinin Açılışını Yaptı

Sanko Enerji Grubu, son olarak devreye aldığı 4 yeni rüzgar enerji santrali için Bursa Güney-1 RES’te bir açılış töreni gerçekleştirdi.

Kovid-19 döneminden sonra şirket çalışanlarının katılımıyla yapılan ilk etkinlik olan açılış törenine Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Sanko Holding Onursal Başkanları Abdulkadir Konukoğlu ile Zeki Konukoğlu da katıldı. Tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı 1.000 MW’lık kurulu gücüyle yüzde yüz yeşil enerji üretimi yapan Sanko Enerji Grubu, son dönemde devreye aldığı dört ayrı rüzgar enerji santralinin açılışını Bursa’da inşa edilen Güney-1 Rüzgar Enerji Santralinde gerçekleştirdi. Pandemi sürecinde devreye alınan diğer rüzgar santralleri Akyel-1, Akyel-2 ve Gazi-9 RES’i de temsilen Güney-1 RES’te gerçekleştirilen törende, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanları Abdulkadir Konukoğlu ve Zeki Konukoğlu, Sanko Holding ve Sanko Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu, Sanko Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adil Tekin ve Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım konuşma yaptı. “Ülkemizin yerli kaynaklarına dayalı yenilenebilir enerji sektörünü destekleyeceğiz” Açılış töreninde konuşan ve Sanko Enerji Grubunun son dönemde devreye aldığı dört ayrı rüzgar santralinin açılışıyla hayallerine bir adım daha yaklaştıklarını vurgulayan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "118 yıldır yaptığımız tüm yatırımları önce insan, toplum ve ülke sevdasıyla yaptık. Enerjiye girmemizin esas nedeni ülkemizin enerji kaynaklarını en iyi şekilde kullanabilmek ve ülkemize daha faydalı olmaktı. 15 yıl önce koyduğumuz 1.000 MW hedefine ulaştık. Bundan gururluyuz ve gençlerimizin bunu daha ileriye götüreceklerine inancımız da sonsuz" şeklinde konuştu. Törende konuşma yapan bir başka isim de Sanko Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu oldu. Konukoğlu el birliği ile hedeflerine ulaştıklarını belirtirken, “Bu son projemiz değil. Daha sırada yeni projelerimiz var. Bunlar da zaman içinde gerçekleşecek” açıklamasında bulundu.  Yine törende söz alan Sanko Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adil Tekin, "Büyük emeklerle bu santrallerimizi YEKDEM süresi içerisinde tamamladık. Bu bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır.” derken Sanko Enerji Grubu CEO’su Hakan Yıldırım ise “Bu başarı, bugün burada olan ve olmayan tüm arkadaşlarımız sayesinde gerçekleşti.” vurgusu yaptı. Grubun rüzgar portföyü 300 MW’ı aştı Güney-1, Akyel-1, Akyel-2 ve Gazi-9 RES’le birlikte toplam altı rüzgar enerji santrali işleten Sanko Enerji Grubunun rüzgar kurulu gücü 300 MW’ı aşmış oldu. Bu dört yeni santral 248 bin haneyi aydınlatacak ve yılda 358 bin tondan fazla karbon salımının önüne geçecek. Rüzgar dışında altı hidroelektrik ve üç jeotermal santraliyle bu alanlarda da üretim yapan ve dengeli bir portföye sahip olan Sanko Grup, hibrit santraller aracılığıyla güneş enerjisini de portföyüne katmayı planlıyor.
Sanko Enerji Grubu, son olarak devreye aldığı 4 yeni rüzgar enerji santrali için Bursa Güney-1 RES’te bir açılış töreni gerçekleştirdi.

Kovid-19 döneminden sonra şirket çalışanlarının katılımıyla yapılan ilk etkinlik olan açılış törenine Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Sanko Holding Onursal Başkanları Abdulkadir Konukoğlu ile Zeki Konukoğlu da katıldı.

Tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı 1.000 MW’lık kurulu gücüyle yüzde yüz yeşil enerji üretimi yapan Sanko Enerji Grubu, son dönemde devreye aldığı dört ayrı rüzgar enerji santralinin açılışını Bursa’da inşa edilen Güney-1 Rüzgar Enerji Santralinde gerçekleştirdi.

Pandemi sürecinde devreye alınan diğer rüzgar santralleri Akyel-1, Akyel-2 ve Gazi-9 RES’i de temsilen Güney-1 RES’te gerçekleştirilen törende, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanları Abdulkadir Konukoğlu ve Zeki Konukoğlu, Sanko Holding ve Sanko Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu, Sanko Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adil Tekin ve Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım konuşma yaptı.

“Ülkemizin yerli kaynaklarına dayalı yenilenebilir enerji sektörünü destekleyeceğiz”

Açılış töreninde konuşan ve Sanko Enerji Grubunun son dönemde devreye aldığı dört ayrı rüzgar santralinin açılışıyla hayallerine bir adım daha yaklaştıklarını vurgulayan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "118 yıldır yaptığımız tüm yatırımları önce insan, toplum ve ülke sevdasıyla yaptık. Enerjiye girmemizin esas nedeni ülkemizin enerji kaynaklarını en iyi şekilde kullanabilmek ve ülkemize daha faydalı olmaktı. 15 yıl önce koyduğumuz 1.000 MW hedefine ulaştık. Bundan gururluyuz ve gençlerimizin bunu daha ileriye götüreceklerine inancımız da sonsuz" şeklinde konuştu.

Törende konuşma yapan bir başka isim de Sanko Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu oldu. Konukoğlu el birliği ile hedeflerine ulaştıklarını belirtirken, “Bu son projemiz değil. Daha sırada yeni projelerimiz var. Bunlar da zaman içinde gerçekleşecek” açıklamasında bulundu. 

Yine törende söz alan Sanko Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adil Tekin, "Büyük emeklerle bu santrallerimizi YEKDEM süresi içerisinde tamamladık. Bu bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır.” derken Sanko Enerji Grubu CEO’su Hakan Yıldırım ise “Bu başarı, bugün burada olan ve olmayan tüm arkadaşlarımız sayesinde gerçekleşti.” vurgusu yaptı.

Grubun rüzgar portföyü 300 MW’ı aştı

Güney-1, Akyel-1, Akyel-2 ve Gazi-9 RES’le birlikte toplam altı rüzgar enerji santrali işleten Sanko Enerji Grubunun rüzgar kurulu gücü 300 MW’ı aşmış oldu. Bu dört yeni santral 248 bin haneyi aydınlatacak ve yılda 358 bin tondan fazla karbon salımının önüne geçecek.

Rüzgar dışında altı hidroelektrik ve üç jeotermal santraliyle bu alanlarda da üretim yapan ve dengeli bir portföye sahip olan Sanko Grup, hibrit santraller aracılığıyla güneş enerjisini de portföyüne katmayı planlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.