Schneider Electric, TeSys™ Island Dijital Yük Yönetim Sistemine Eklemeler Yaptı

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2020 - 12:48, Güncelleme: 27.03.2020 - 12:48 3427+ kez okundu.
 

Schneider Electric, TeSys™ Island Dijital Yük Yönetim Sistemine Eklemeler Yaptı

Schneider Electric, TeSys™ Island dijital yük yönetim sistemine yeni özellikler eklemenin yanı sıra, PROFIBUS ve PROFINET uyumluluğu getiriyor.

Schneider Electric, TeSys™ Island dijital yük yönetim sistemi çözümüne önemli eklemeler yaptığını duyurdu.   TeSys Island piyasaya sürüldüğü andan itibaren, yüklerin yönetilme  şeklini yeniden tanımladı ve makine tasarımı, kurulum ve servis  aşamalarına benzeri görülmemiş bir verimlilik potansiyeli getirdi. TeSys Island tamamen dijitalleştirilmiş, nesne odaklı bir yük yönetim  sistemi ve Endüstri 4.0 uyumlu bir veri sağlayıcısıdır. Gelişmiş güç  ve tanısal verilerinin kullanılabilirliği sayesinde, duruş sürelerini  kısaltırken, yük performansını ve kontrolü iyileştirir. Modüler bir  tasarıma sahip TeSys Island, önemli ölçüde azalttığı kablolama  sayesinde OEM’lere montaj tasarrufu, karma ürünlü ortamlara kolay  bağlanabilirlik sayesinde entegrasyon tasarrufu ve uzaktan bakımın  artık mümkün olması ile bakım tasarrufu sunuyor. Son kullanıcılar,  operasyonel verimliliği arttıran eden zengin bir fonksiyon  yelpazesinden yararlanır. Ayrıca, son kullanıcılar ve OEM'ler duruş  sürelerini azaltmaya yardımcı olacak öngörücü bakım avantajına da  sahiptir.   Mevcut fonksiyon tabanlı avatar kitaplığına eklenen TeSys Island  uygulama avatarları, önceden programlanmış fonksiyonelliğe sahip  dijital nesnelerdir. Biri pompalama ve diğeri konveyör uygulamaları  için olmak üzere iki yeni yapılandırılabilir uygulama avatarı, TeSys Island haberleşme modülüne ve I/O modüllerine bağlantı yoluyla mevcut  sistem altyapılarına kolay entegrasyon sağlayacak şekilde  tasarlanmıştır. Uzak (PLC kontrolü), otonom (proses değişkeni  kontrolü) veya yerel (operatör kontrolü) kontrol modlarından biri  kullanıcı tarafından seçilebilir.   Uygulama avatarları, TeSys Island dijital yük yönetim sisteminin  esnek çalışması için bir dizi yeni yol sunar: Otonom kontrol modu - Otonom mod, TeSys Island’ın yükleri PLC'den  bağımsız olarak kontrol etmesini sağlar. TeSys avatar mantığı,  sensörlerden gelen değerleri izler (basınç, akış vb.) ve yükün optimum  bir şekilde çalıştığından emin olmak için bu değerleri ayarlanmış eşik  değerleriyle eşleştirir. Örneğin, bu modda iken PLC bağlantısı  olmadığında bile uygulama sürekli olarak çalışabilir.   Öngörücü alarmlar - TeSys Island sistemi artık, yük seviyesinde  bir arıza meydana gelmeden önce yaklaşmakta olan bir arıza hakkında  alarmlar ve uyarılar üretebilir, böylece duruş sürelerini azaltır. Öngörücü alarmlar, koruma fonksiyonu alarmlarının (sıcaklık veya sıvı  viskozitesi gibi sensör değerleri nedeniyle üretilen) ve uygulama  proses değişkeni giriş koşullarının (bir pompadaki sıvı seviyesi ve  akış basıncı gibi) bir araya gelmesi ile tetiklenir. Örneğin, sistem  bu iki uyarıyı birleştirebilir ve düzeltici işlemler yapılmadıkça  pompanın kuru çalışma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir.
Schneider Electric, TeSys™ Island dijital yük yönetim sistemine yeni özellikler eklemenin yanı sıra, PROFIBUS ve PROFINET uyumluluğu getiriyor.

Schneider Electric, TeSys™ Island dijital yük yönetim sistemi çözümüne önemli eklemeler yaptığını duyurdu.

 

TeSys Island piyasaya sürüldüğü andan itibaren, yüklerin yönetilme  şeklini yeniden tanımladı ve makine tasarımı, kurulum ve servis  aşamalarına benzeri görülmemiş bir verimlilik potansiyeli getirdi. TeSys Island tamamen dijitalleştirilmiş, nesne odaklı bir yük yönetim  sistemi ve Endüstri 4.0 uyumlu bir veri sağlayıcısıdır. Gelişmiş güç  ve tanısal verilerinin kullanılabilirliği sayesinde, duruş sürelerini  kısaltırken, yük performansını ve kontrolü iyileştirir. Modüler bir  tasarıma sahip TeSys Island, önemli ölçüde azalttığı kablolama  sayesinde OEM’lere montaj tasarrufu, karma ürünlü ortamlara kolay  bağlanabilirlik sayesinde entegrasyon tasarrufu ve uzaktan bakımın  artık mümkün olması ile bakım tasarrufu sunuyor. Son kullanıcılar,  operasyonel verimliliği arttıran eden zengin bir fonksiyon  yelpazesinden yararlanır. Ayrıca, son kullanıcılar ve OEM'ler duruş  sürelerini azaltmaya yardımcı olacak öngörücü bakım avantajına da  sahiptir.

 

Mevcut fonksiyon tabanlı avatar kitaplığına eklenen TeSys Island  uygulama avatarları, önceden programlanmış fonksiyonelliğe sahip  dijital nesnelerdir. Biri pompalama ve diğeri konveyör uygulamaları  için olmak üzere iki yeni yapılandırılabilir uygulama avatarı, TeSys Island haberleşme modülüne ve I/O modüllerine bağlantı yoluyla mevcut  sistem altyapılarına kolay entegrasyon sağlayacak şekilde  tasarlanmıştır. Uzak (PLC kontrolü), otonom (proses değişkeni  kontrolü) veya yerel (operatör kontrolü) kontrol modlarından biri  kullanıcı tarafından seçilebilir.

 

Uygulama avatarları, TeSys Island dijital yük yönetim sisteminin  esnek çalışması için bir dizi yeni yol sunar: Otonom kontrol modu - Otonom mod, TeSys Island’ın yükleri PLC'den  bağımsız olarak kontrol etmesini sağlar. TeSys avatar mantığı,  sensörlerden gelen değerleri izler (basınç, akış vb.) ve yükün optimum  bir şekilde çalıştığından emin olmak için bu değerleri ayarlanmış eşik  değerleriyle eşleştirir. Örneğin, bu modda iken PLC bağlantısı  olmadığında bile uygulama sürekli olarak çalışabilir.

 

Öngörücü alarmlar - TeSys Island sistemi artık, yük seviyesinde  bir arıza meydana gelmeden önce yaklaşmakta olan bir arıza hakkında  alarmlar ve uyarılar üretebilir, böylece duruş sürelerini azaltır. Öngörücü alarmlar, koruma fonksiyonu alarmlarının (sıcaklık veya sıvı  viskozitesi gibi sensör değerleri nedeniyle üretilen) ve uygulama  proses değişkeni giriş koşullarının (bir pompadaki sıvı seviyesi ve  akış basıncı gibi) bir araya gelmesi ile tetiklenir. Örneğin, sistem  bu iki uyarıyı birleştirebilir ve düzeltici işlemler yapılmadıkça  pompanın kuru çalışma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.