Schneider Electric,Dijitalleşmenin Yol Haritasını Sundu

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.02.2020 - 10:20, Güncelleme: 17.02.2020 - 10:20 2430+ kez okundu.
 

Schneider Electric,Dijitalleşmenin Yol Haritasını Sundu

Schneider Electric, 3. Akıllı Fabrikalar ve Proses Yönetimi Konferansı’nda yeni nesil çözümler ile sanayide dijital ve akıllı dönüşümün yol haritasını paylaştı.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında  uzman olan Schneider Electric, 3. Akıllı Fabrikalar ve Proses Yönetimi Konferansı’nda küresel bilgi ve tecrübelerini sektör temsilcilerine  sundu. Marriott Hotel Asia’da gerçekleşen konferansta Schneider Electric Son Kullanıcı & Sistem Entegratörü Kanal Müdürü Naci Yurdakul, “Sanayide Dijital Dönüşüm ve EcoStruxure” adlı bir sunum  gerçekleştirdi.   Yaptığı sunumda şirketin, endüstriyel tesisler için tasarlanan  danışmanlık hizmetinden ve bir prosesin uçtan uca verimli ve güvenli  olmasını sağlayan IoT tabanlı, artırılmış gerçeklik özellikleri de  içeren çözümlerinden bahseden Yurdakul, “Firmalar 3 ana ihtiyaç  nedeniyle dijital dönüşüme katılıyor. Bunlar, zorlu rekabet ortamı,  uzun yatırım geri dönüş süreleri ve yeni neslin iş hayatına  girmesidir. Rekabetin arttığı uluslararası pazarlarda yer edinebilmek,  aranan ve tercih edilen tedarikçi olmak için firmalar, dijital  dönüşümden faydalanmak istiyor. Ayrıca dünya devleri, tedarikçilerinin  de en az kendileri kadar dijital, denetlenebilir ve entegre olmasını  talep ediyor. Veriye dayalı alınmayan yatırım kararları, geri dönüş  süreleri üzerinde ciddi belirsizlik yaratıyor. Üretimin mevcut  verileriyle en kısa sürede geri dönecek ve en büyük faydayı getirecek  yatırım öncelikleri dijital dönüşümle veriye dayalı olarak daha doğru  tespit ediliyor.Son olarak da bazen çok farkında olmadığımız ama  dijital dönüşümün ana lokomotifi haline gelen konu, yeni neslin iş  hayatına girmesi ve bu insanların dijital çağa ayak uyduramayan  tesislerde çalışmak istememesidir” şeklinde konuştu.   Schneider Electric tarafından geliştirilen EcoStruxure™ mimarisi,  bağlantılı bir dünyada enerjinin güvenli, verimli, güvenilir, bağlı ve  sürdürülebilir olmasına hizmet ediyor. Haberleşen, bağlı ürünler,  kontrol ve izleme çözümleri, uygulama, analiz ve servisler  katmanlarından oluşan EcoStruxure mimarisi aynı zamanda Nesnelerin İnterneti, haberleşme ve bulut teknolojileri, büyük veri analitiği ve  siber güvenlik gibi teknolojileri kullanıyor. Böylece Bina, Güç, Veri Merkezi, Makine, Tesis ve Şebeke alanlarında endüstrinin tüm  katmanlarında dijital dönüşüme hizmet ediyor.
Schneider Electric, 3. Akıllı Fabrikalar ve Proses Yönetimi Konferansı’nda yeni nesil çözümler ile sanayide dijital ve akıllı dönüşümün yol haritasını paylaştı.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında  uzman olan Schneider Electric, 3. Akıllı Fabrikalar ve Proses Yönetimi Konferansı’nda küresel bilgi ve tecrübelerini sektör temsilcilerine  sundu. Marriott Hotel Asia’da gerçekleşen konferansta Schneider Electric Son Kullanıcı & Sistem Entegratörü Kanal Müdürü Naci Yurdakul, “Sanayide Dijital Dönüşüm ve EcoStruxure” adlı bir sunum  gerçekleştirdi.

 

Yaptığı sunumda şirketin, endüstriyel tesisler için tasarlanan  danışmanlık hizmetinden ve bir prosesin uçtan uca verimli ve güvenli  olmasını sağlayan IoT tabanlı, artırılmış gerçeklik özellikleri de  içeren çözümlerinden bahseden Yurdakul, “Firmalar 3 ana ihtiyaç  nedeniyle dijital dönüşüme katılıyor. Bunlar, zorlu rekabet ortamı,  uzun yatırım geri dönüş süreleri ve yeni neslin iş hayatına  girmesidir. Rekabetin arttığı uluslararası pazarlarda yer edinebilmek,  aranan ve tercih edilen tedarikçi olmak için firmalar, dijital  dönüşümden faydalanmak istiyor. Ayrıca dünya devleri, tedarikçilerinin  de en az kendileri kadar dijital, denetlenebilir ve entegre olmasını  talep ediyor. Veriye dayalı alınmayan yatırım kararları, geri dönüş  süreleri üzerinde ciddi belirsizlik yaratıyor. Üretimin mevcut  verileriyle en kısa sürede geri dönecek ve en büyük faydayı getirecek  yatırım öncelikleri dijital dönüşümle veriye dayalı olarak daha doğru  tespit ediliyor.Son olarak da bazen çok farkında olmadığımız ama  dijital dönüşümün ana lokomotifi haline gelen konu, yeni neslin iş  hayatına girmesi ve bu insanların dijital çağa ayak uyduramayan  tesislerde çalışmak istememesidir” şeklinde konuştu.

 

Schneider Electric tarafından geliştirilen EcoStruxure™ mimarisi,  bağlantılı bir dünyada enerjinin güvenli, verimli, güvenilir, bağlı ve  sürdürülebilir olmasına hizmet ediyor. Haberleşen, bağlı ürünler,  kontrol ve izleme çözümleri, uygulama, analiz ve servisler  katmanlarından oluşan EcoStruxure mimarisi aynı zamanda Nesnelerin İnterneti, haberleşme ve bulut teknolojileri, büyük veri analitiği ve  siber güvenlik gibi teknolojileri kullanıyor. Böylece Bina, Güç, Veri Merkezi, Makine, Tesis ve Şebeke alanlarında endüstrinin tüm  katmanlarında dijital dönüşüme hizmet ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.