Siemens, Gaz ve Enerji Faaliyetlerini Bünyesinden Ayıracak

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:13, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:13 3412+ kez okundu.
 

Siemens, Gaz ve Enerji Faaliyetlerini Bünyesinden Ayıracak

Siemens, performansını düşüren ve yenilenebilir enerjiye talebin artması ile birlikte talebin azaldığı gaz türbinlerini üreten gaz ve enerji faaliyetleri birimini bünyesinden ayıracak.

Alman mühendislik şirketi Siemens den yapılan açıklamada, gaz ve enerji faaliyetlerinin Şirket'in  dijital endüstriler ve akıllık altyapı faaliyetlerinden ayrılması ile  ortaya çıkacak yeni Şirket'in 27 milyar Euro ciroya ve 80 bin çalışana  sahip olacağını duyurdu. Açıklamaya göre, konvansiyonel enerji üretimi, enerji aktarım  ürünleri ve ilişkili hizmet faaliyetlerini kapsayan gaz ve enerji bölümü Eylül 2020'de borsaya kote edilerek ayrı bir şirket haline getirilecek.  Siemens ayrıca yeniden yapılanma çerçevesinde 2023 yılına kadar  işten çıkarmalar yapacak ve 2 milyar 200 milyon Euro tasarruf edecek.  Dijital endüstriler bölümünden 4 bin 900, akıllı altyapı bölümünden 3 bin ve diğer bölümlerden 2 bin 500 kişiyi işten çıkaracak olan Siemens, aynı  dönemde 20 bin 500 kişiye yeni istihdam sağlamayı planlıyor.
Siemens, performansını düşüren ve yenilenebilir enerjiye talebin artması ile birlikte talebin azaldığı gaz türbinlerini üreten gaz ve enerji faaliyetleri birimini bünyesinden ayıracak.

Alman mühendislik şirketi Siemens den yapılan açıklamada, gaz ve enerji faaliyetlerinin Şirket'in  dijital endüstriler ve akıllık altyapı faaliyetlerinden ayrılması ile  ortaya çıkacak yeni Şirket'in 27 milyar Euro ciroya ve 80 bin çalışana  sahip olacağını duyurdu.

Açıklamaya göre, konvansiyonel enerji üretimi, enerji aktarım  ürünleri ve ilişkili hizmet faaliyetlerini kapsayan gaz ve enerji bölümü Eylül 2020'de borsaya kote edilerek ayrı bir şirket haline getirilecek. 

Siemens ayrıca yeniden yapılanma çerçevesinde 2023 yılına kadar  işten çıkarmalar yapacak ve 2 milyar 200 milyon Euro tasarruf edecek. 

Dijital endüstriler bölümünden 4 bin 900, akıllı altyapı bölümünden 3 bin ve diğer bölümlerden 2 bin 500 kişiyi işten çıkaracak olan Siemens, aynı  dönemde 20 bin 500 kişiye yeni istihdam sağlamayı planlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.