“Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi İhtiyacın Dörtte Birini Karşılayacak"

GÜNCEL 16.12.2022 - 17:04, Güncelleme: 16.12.2022 - 17:04 3212+ kez okundu.
 

“Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi İhtiyacın Dörtte Birini Karşılayacak"

Tesisin Avrupa'daki en büyük gaz depolama tesisi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tesisimiz en yoğun tüketimin olduğu dönemde bile ihtiyacın dörtte birini karşılayacak kapasiteye sahiptir" ifadelerini de aktardı.

 Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugünkü açılışla birlikte Silivri Avrupa’daki en büyük gaz depolama tesisi haline geldi. Tesisi biz kurmuş ve ilk fazı 2007 yılında hizmete almıştık. Çalışmalarda kullanılan malzemeler yerli ve milli olarak üretilmiştir. Günlük 45 milyon metreküp enjeksiyon ve 75 milyon metreküp geri üretim kapasitesine sahiptir. Tuz Gölü’ndeki çalışma tamamlandığında orada da benzer oranlara ulaşacağız dedi. “Günlük petrol üretimimizi 100 bin varile çıkaracağız” Dünyanın en geniş sondaj filosunu kullanarak Karadeniz’de 540 milyar metreküplük en büyük doğalgaz rezervi keşfini yaptık. Bu gazı şebekemize yansıtmak için hummalı bir çalışma yapıyoruz. benzer bir gelişme petrol üretimi alanında da yaşanıyor. Hem yeni sondajlar yapıyor hem eski kuyuları kontrol ederek üretime kazandırıyoruz. Günlük petrol üretimimizi 100 bin varile çıkaracağız. “Trakya doğalgazda enerjide bir hub haline gelecek” Putin ile görüşmelerimizi yaptık. Adımlarımızı atıyoruz. Trakya doğalgazda enerjide bir hub haline gelecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı bölgemizdeki enerji ortaklarımızla yürütüyoruz. Doğalgaz referans fiyatı Türkiye’de oluşacak. Nükleer enerjiyi de eklediğimizde enerji alanında bambaşka bir seviyeye yükselteceğiz. Libya ile yaptığımız anlaşmanın yol açtığı rahatsızlıkların gerisinde enerji yatırımlarının bir asırlık derinliğe sahip olması yatıyor. Enerjide yeni kazanımlar elde etmek için yoğun çaba harcıyoruz. Enerji vizyonumuzu, 2053’de birincil kaynaklarda dışa bağımlılığımızı yüzde 71’den yüzde 13’e indirecek şekilde belirledik dedi.
Tesisin Avrupa'daki en büyük gaz depolama tesisi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tesisimiz en yoğun tüketimin olduğu dönemde bile ihtiyacın dörtte birini karşılayacak kapasiteye sahiptir" ifadelerini de aktardı.

  Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugünkü açılışla birlikte Silivri Avrupa’daki en büyük gaz depolama tesisi haline geldi. Tesisi biz kurmuş ve ilk fazı 2007 yılında hizmete almıştık. Çalışmalarda kullanılan malzemeler yerli ve milli olarak üretilmiştir. Günlük 45 milyon metreküp enjeksiyon ve 75 milyon metreküp geri üretim kapasitesine sahiptir. Tuz Gölü’ndeki çalışma tamamlandığında orada da benzer oranlara ulaşacağız dedi.

“Günlük petrol üretimimizi 100 bin varile çıkaracağız”

Dünyanın en geniş sondaj filosunu kullanarak Karadeniz’de 540 milyar metreküplük en büyük doğalgaz rezervi keşfini yaptık. Bu gazı şebekemize yansıtmak için hummalı bir çalışma yapıyoruz. benzer bir gelişme petrol üretimi alanında da yaşanıyor. Hem yeni sondajlar yapıyor hem eski kuyuları kontrol ederek üretime kazandırıyoruz. Günlük petrol üretimimizi 100 bin varile çıkaracağız.

“Trakya doğalgazda enerjide bir hub haline gelecek”

Putin ile görüşmelerimizi yaptık. Adımlarımızı atıyoruz. Trakya doğalgazda enerjide bir hub haline gelecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı bölgemizdeki enerji ortaklarımızla yürütüyoruz. Doğalgaz referans fiyatı Türkiye’de oluşacak. Nükleer enerjiyi de eklediğimizde enerji alanında bambaşka bir seviyeye yükselteceğiz. Libya ile yaptığımız anlaşmanın yol açtığı rahatsızlıkların gerisinde enerji yatırımlarının bir asırlık derinliğe sahip olması yatıyor. Enerjide yeni kazanımlar elde etmek için yoğun çaba harcıyoruz. Enerji vizyonumuzu, 2053’de birincil kaynaklarda dışa bağımlılığımızı yüzde 71’den yüzde 13’e indirecek şekilde belirledik dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.