Suudi Aramco, Fransız TotalEnergies ile Ortaklık Kurdu

ŞİRKET 16.12.2022 - 11:24, Güncelleme: 16.12.2022 - 11:24 3103+ kez okundu.
 

Suudi Aramco, Fransız TotalEnergies ile Ortaklık Kurdu

Suudi Aramco, Suudi Arabistan'da yaklaşık 11 milyar dolarlık bir petrokimya tesisi inşa etmek için Fransız TotalEnergies ile ortaklık kurdu.

Söz konusu yatırım için yapılan ortak basın açıklamasına göre, "Amiral" adı verilen petrokimya tesisinin inşaatına 2023 yılının ilk çeyreğinde başlanması ve ticari faaliyete 2027 yılında başlanması bekleniyor. Airal Suudi Arabistan’ın doğusundaki Jubeyl kentindeki Saudi Aramco Total Rafinerisi ve Petrokimya Şirketi (Satorp) ile entegre edilecek. Aramco Başkanı ve CEO'su Amin Nasser, "TotalEnergies ile uzun süredir devam eden ilişkimiz, döngüsel ekonomiyi destekleyen en son sıvılardan kimyasal teknolojilere kadar olan potansiyeli sergilememiz için bir fırsat sunan bu önemli projeyle daha da güçlendi. Bu işbirliğiyle, gelişmiş kimyasalları her zamankinden daha verimli bir şekilde üreterek değer zincirini genişletmeyi ve Krallık'taki endüstriyel ilerlemeyi hızlandırmayı hedefliyoruz" dedi.  Petrokimya tesisi, SATORP'un şirket içinde üretilen rafineri çıkış gazları ve nafta ile Aramco tarafından tedarik edilen etan ve doğal benzini daha yüksek değerli kimyasallara dönüştürmesini sağlayarak, şirketin sıvıdan kimyasala stratejisini ilerletmesine yardımcı olacak. TotalEnergies Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Patrick Pouyanné, "Dünyadaki en büyük ve en verimli arıtma ve petrokimya platformumuz olan SATORP'un başarılı gelişimini temel alan bu genişleme projesini başlatarak ortak tarihimizin yeni bir sayfasını yazmaktan mutluluk duyuyoruz . Bu birinci sınıf kompleks aynı zamanda ana platformlarımızdaki sinerjileri en üst düzeye çıkararak petrokimya alanında sürdürülebilir bir şekilde genişleme stratejimize de uyuyor." " dedi. Basın bülteninde ayrıca, petrokimya kompleksinin ayrıca, bölgede bir rafineri ile entegre edilecek ilk, yılda 1.65 milyon ton etilen üretebilen karma beslemeli bir krakerden oluşacağı da eklendi. Tesiste ayrıca polietilen, bütadien ve diğer ilgili türevler için üniteler bulunacak.  Petrokimya kompleksi Jubail sanayi bölgesindeki dünyaca ünlü alt yatırımcılar tarafından inşa edilecek, sahip olunacak ve işletilecek olan diğer kimya tesislerine de hammadde sağlayacak ve tahmini ek 4 milyar dolarlık yatırım gerektirecek.
Suudi Aramco, Suudi Arabistan'da yaklaşık 11 milyar dolarlık bir petrokimya tesisi inşa etmek için Fransız TotalEnergies ile ortaklık kurdu.

Söz konusu yatırım için yapılan ortak basın açıklamasına göre, "Amiral" adı verilen petrokimya tesisinin inşaatına 2023 yılının ilk çeyreğinde başlanması ve ticari faaliyete 2027 yılında başlanması bekleniyor. Airal Suudi Arabistan’ın doğusundaki Jubeyl kentindeki Saudi Aramco Total Rafinerisi ve Petrokimya Şirketi (Satorp) ile entegre edilecek.

Aramco Başkanı ve CEO'su Amin Nasser, " TotalEnergies ile uzun süredir devam eden ilişkimiz, döngüsel ekonomiyi destekleyen en son sıvılardan kimyasal teknolojilere kadar olan potansiyeli sergilememiz için bir fırsat sunan bu önemli projeyle daha da güçlendi. Bu işbirliğiyle, gelişmiş kimyasalları her zamankinden daha verimli bir şekilde üreterek değer zincirini genişletmeyi ve Krallık'taki endüstriyel ilerlemeyi hızlandırmayı hedefliyoruz" dedi. 

Petrokimya tesisi, SATORP'un şirket içinde üretilen rafineri çıkış gazları ve nafta ile Aramco tarafından tedarik edilen etan ve doğal benzini daha yüksek değerli kimyasallara dönüştürmesini sağlayarak, şirketin sıvıdan kimyasala stratejisini ilerletmesine yardımcı olacak.

TotalEnergies Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Patrick Pouyanné, "Dünyadaki en büyük ve en verimli arıtma ve petrokimya platformumuz olan SATORP'un başarılı gelişimini temel alan bu genişleme projesini başlatarak ortak tarihimizin yeni bir sayfasını yazmaktan mutluluk duyuyoruz . Bu birinci sınıf kompleks aynı zamanda ana platformlarımızdaki sinerjileri en üst düzeye çıkararak petrokimya alanında sürdürülebilir bir şekilde genişleme stratejimize de uyuyor." " dedi.

Basın bülteninde ayrıca, petrokimya kompleksinin ayrıca, bölgede bir rafineri ile entegre edilecek ilk, yılda 1.65 milyon ton etilen üretebilen karma beslemeli bir krakerden oluşacağı da eklendi. Tesiste ayrıca polietilen, bütadien ve diğer ilgili türevler için üniteler bulunacak. 

Petrokimya kompleksi Jubail sanayi bölgesindeki dünyaca ünlü alt yatırımcılar tarafından inşa edilecek, sahip olunacak ve işletilecek olan diğer kimya tesislerine de hammadde sağlayacak ve tahmini ek 4 milyar dolarlık yatırım gerektirecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.