Tacikistan, Afganistan ve Özbekistan'a Elektrik İhracatını Artırdı

DÜNYADAN 27.12.2022 - 09:31, Güncelleme: 27.12.2022 - 09:31 2995+ kez okundu.
 

Tacikistan, Afganistan ve Özbekistan'a Elektrik İhracatını Artırdı

Tacikistan'ın Afganistan ve Özbekistan'a elektrik ihracatı, yılın 10 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,7 arttı.

Tacikistan Devlet İstatistik Kurumundan yapılan açıklamada, Tacikistan’ın ocak-ekim döneminde Afganistan ve Özbekistan’a toplam 101 milyon dolar değerinde elektrik sattığı kaydedilirken, satılan elektrik enerjisinden elde edilen gelirin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7 arttığı belirtildi. ​Tacikistan’ın geçen yılın ocak-ekim dönemine bu ülkelere 91,3 milyon dolarlık elektrik sattığı anımsatılan açıklamada, söz konusu iki ülkeye bu yılın 10 ayında sevk edilen elektrik miktarı hakkında bilgi verilmedi. Açıklamada, ayrıca ocak-ekim döneminde ülkenin toplam ihracatında elektriğin payının yüzde 5,7 olduğu aktarıldı. Tacikistan’ın sattığı bir kilovatsaat elektrik için Afganistan 4,11 sent, Özbekistan ise 2 sent ödüyor. Tacikistan, ırmaklardaki su miktarının azalması nedeniyle sonbahardan itibaren komşu ülkelere elektrik ihracatını geçici olarak askıya alıyor. Geçen yıl 20,6 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi üreten Tacikistan, Afganistan ve Özbekistan’a sattığı toplam 2,4 milyar kilovatsaat elektrikten 77,1 milyon dolar gelir elde etmişti.
Tacikistan'ın Afganistan ve Özbekistan'a elektrik ihracatı, yılın 10 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,7 arttı.

Tacikistan Devlet İstatistik Kurumundan yapılan açıklamada, Tacikistan’ın ocak-ekim döneminde Afganistan ve Özbekistan’a toplam 101 milyon dolar değerinde elektrik sattığı kaydedilirken, satılan elektrik enerjisinden elde edilen gelirin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7 arttığı belirtildi.

​Tacikistan’ın geçen yılın ocak-ekim dönemine bu ülkelere 91,3 milyon dolarlık elektrik sattığı anımsatılan açıklamada, söz konusu iki ülkeye bu yılın 10 ayında sevk edilen elektrik miktarı hakkında bilgi verilmedi. Açıklamada, ayrıca ocak-ekim döneminde ülkenin toplam ihracatında elektriğin payının yüzde 5,7 olduğu aktarıldı.

Tacikistan’ın sattığı bir kilovatsaat elektrik için Afganistan 4,11 sent, Özbekistan ise 2 sent ödüyor. Tacikistan, ırmaklardaki su miktarının azalması nedeniyle sonbahardan itibaren komşu ülkelere elektrik ihracatını geçici olarak askıya alıyor.

Geçen yıl 20,6 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi üreten Tacikistan, Afganistan ve Özbekistan’a sattığı toplam 2,4 milyar kilovatsaat elektrikten 77,1 milyon dolar gelir elde etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.