TANAP, Ölçüm İstasyonunda Azerbaycanlı Basın Mensuplarını Ağırladı

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.10.2019 - 12:43, Güncelleme: 10.10.2019 - 12:43 1742+ kez okundu.
 

TANAP, Ölçüm İstasyonunda Azerbaycanlı Basın Mensuplarını Ağırladı

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) Edirne İpsala ilçesindeki MS4 Ölçüm İstasyonunu, Azerbaycanlı basın mensupları ziyaret etti.

Edirne’nin İpsala ilçesindeki Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP)  MS4 Ölçüm İstasyonunu, Azerbaycanlı basın mensupları ziyaret etti.   Projeyle ilgili güncel bilgileri basın mensupları ile paylaşan TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, "TANAP’la Azerbaycan doğal gazının Türkiye’ye ve Avrupa’ya ulaşmasıyla birlikte her iki ülkenin menfaatine olacak uzun vadeli bir iş birliği örneği ortaya konmuştur. Aynı zamanda, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki tarihi dostluğu, ticari boyutta da güçlendirdik. Türkiye’nin enerji sektörünün gücüne güç katacak TANAP ile dost ve kardeş ülke Azerbaycan da Avrupa Birliği’nin önemli gaz tedarikçisi ülkelerinden birisi konumuna gelecek." dedi.   TANAP’ın Azerbaycan doğal gazının Avrupa’ya teslim edilmesi için hazır olduğunu kaydeden TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla TANAP üzerinden Türkiye’ye taşınan gaz miktarının 2 milyar 700 milyon metreküpe ulaştığını sözlerine ekledi.    
Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) Edirne İpsala ilçesindeki MS4 Ölçüm İstasyonunu, Azerbaycanlı basın mensupları ziyaret etti.

Edirne’nin İpsala ilçesindeki Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP)  MS4 Ölçüm İstasyonunu, Azerbaycanlı basın mensupları ziyaret etti.

 

Projeyle ilgili güncel bilgileri basın mensupları ile paylaşan TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, "TANAP’la Azerbaycan doğal gazının Türkiye’ye ve Avrupa’ya ulaşmasıyla birlikte her iki ülkenin menfaatine olacak uzun vadeli bir iş birliği örneği ortaya konmuştur. Aynı zamanda, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki tarihi dostluğu, ticari boyutta da güçlendirdik. Türkiye’nin enerji sektörünün gücüne güç katacak TANAP ile dost ve kardeş ülke Azerbaycan da Avrupa Birliği’nin önemli gaz tedarikçisi ülkelerinden birisi konumuna gelecek." dedi.

 

TANAP’ın Azerbaycan doğal gazının Avrupa’ya teslim edilmesi için hazır olduğunu kaydeden TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla TANAP üzerinden Türkiye’ye taşınan gaz miktarının 2 milyar 700 milyon metreküpe ulaştığını sözlerine ekledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.