Termo Teknik Yatırımlarıyla Sürdürülebilirliğe Katkı Sağlıyor

ŞİRKET 06.04.2023 - 11:29, Güncelleme: 06.04.2023 - 11:37 3756+ kez okundu.
 

Termo Teknik Yatırımlarıyla Sürdürülebilirliğe Katkı Sağlıyor

Çorlu’da dünyanın en büyük panel radyatör fabrikasına sahip olan Termo Teknik’in hayata geçirdiği sürdürülebilirlik uygulamaları ile yılda 1,5 milyon kWh enerji, 36 bin ton su tasarrufu sağlanıyor ve her ay 25.394 KG sera gazı oluşumu engelleniyor.

Çorlu’da, dünyanın en büyük panel radyatör fabrikasında üretimine devam eden, Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen ısı sistemleri tedarikçisi olan Termo Teknik yaptığı yatırımlarla sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor. Termo Teknik Türkiye Ticari Genel Müdürü M.Emin Kasan, İstanbul İstinye’de 1966 yılında çelik radyatör fabrikası olarak faaliyetine başlayan Termo Teknik’in,  1999’da uluslararası ısı devi Stelrad Radiators Group (SRG)’a katıldığını ve  toplam 120 milyon doların üzerinde yatırımla  Çorlu’da yıllık üretim kapasitesi 5.2 milyon adet olan modern bir tesis kurulduğunu söyledi. Fabrikaya, kapasite arttırımının yanı sıra otomasyon, robot teknolojisi, enerji tasarrufu  ve atık su dönüştürme yatırımlarının da yapıldığını ve bu yatırımların devam ettiğini belirten Kasan,” Hayata geçirdiğimiz projelerle 2022 yılında 1,5 milyon kWh’lık enerji tasarrufu sağlandı” dedi. Üretim teknolojisini sürekli olarak yenileyen ve iş süreçlerini daha verimli hale getiren Termo Teknik’in sürdürülebilirlik yatırımları şu başlıklardan oluşuyor: 1,5 Milyon kWh Tasarruf Enerji takibi ve Enerji verimliliği projelerini 1990’lardan beri yoğun olarak hayata geçiren Termo Teknik fabrikası , 2021 yılında  ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgelendirmesini hatasız olarak tamamladı. Tüketilen enerjinin kurulan otomasyon sistemi ile düzenli olarak  kayıt altına alındığı fabrikada, IE3 yüksek verimlilik sınıfında elektrik motorları ve   led  aydınlatma kullanılıyor. Tesisteki  pompa ve fan sistemleri, enerji tasarufu sağlanması, arızalanmadan daha uzun süreli kullanılması amacıyla invertörlü olarak tasarlandı. Uzaktan enerji izleme otomasyonu faz-1 kısmının tamamlandığı tesiste, 100’den fazla analizör ve sayacın uzaktan takibi yapılabiliyor, devam eden projeler tamamlandığında,  583 enerji analizörü ve enerji sayacının uzaktan takibi gerçekleştirilecek. Termo Teknik’in Çorlu’da bulunan üretim tesisinde yapılan enerji verimliliği çalışmaları ile 2022 yılında, 1.500.000 kWh dan fazla enerji tasarrufu sağlandı.  
Çorlu’da dünyanın en büyük panel radyatör fabrikasına sahip olan Termo Teknik’in hayata geçirdiği sürdürülebilirlik uygulamaları ile yılda 1,5 milyon kWh enerji, 36 bin ton su tasarrufu sağlanıyor ve her ay 25.394 KG sera gazı oluşumu engelleniyor.

Çorlu’da, dünyanın en büyük panel radyatör fabrikasında üretimine devam eden, Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen ısı sistemleri tedarikçisi olan Termo Teknik yaptığı yatırımlarla sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor.

Termo Teknik Türkiye Ticari Genel Müdürü M.Emin Kasan, İstanbul İstinye’de 1966 yılında çelik radyatör fabrikası olarak faaliyetine başlayan Termo Teknik’in,  1999’da uluslararası ısı devi Stelrad Radiators Group (SRG)’a katıldığını ve  toplam 120 milyon doların üzerinde yatırımla  Çorlu’da yıllık üretim kapasitesi 5.2 milyon adet olan modern bir tesis kurulduğunu söyledi.

Fabrikaya, kapasite arttırımının yanı sıra otomasyon, robot teknolojisi, enerji tasarrufu  ve atık su dönüştürme yatırımlarının da yapıldığını ve bu yatırımların devam ettiğini belirten Kasan,” Hayata geçirdiğimiz projelerle 2022 yılında 1,5 milyon kWh’lık enerji tasarrufu sağlandı” dedi.

Üretim teknolojisini sürekli olarak yenileyen ve iş süreçlerini daha verimli hale getiren Termo Teknik’in sürdürülebilirlik yatırımları şu başlıklardan oluşuyor:

1,5 Milyon kWh Tasarruf

Enerji takibi ve Enerji verimliliği projelerini 1990’lardan beri yoğun olarak hayata geçiren Termo Teknik fabrikası , 2021 yılında  ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgelendirmesini hatasız olarak tamamladı. Tüketilen enerjinin kurulan otomasyon sistemi ile düzenli olarak  kayıt altına alındığı fabrikada, IE3 yüksek verimlilik sınıfında elektrik motorları ve   led  aydınlatma kullanılıyor. Tesisteki  pompa ve fan sistemleri, enerji tasarufu sağlanması, arızalanmadan daha uzun süreli kullanılması amacıyla invertörlü olarak tasarlandı.

Uzaktan enerji izleme otomasyonu faz-1 kısmının tamamlandığı tesiste, 100’den fazla analizör ve sayacın uzaktan takibi yapılabiliyor, devam eden projeler tamamlandığında,  583 enerji analizörü ve enerji sayacının uzaktan takibi gerçekleştirilecek.

Termo Teknik’in Çorlu’da bulunan üretim tesisinde yapılan enerji verimliliği çalışmaları ile 2022 yılında, 1.500.000 kWh dan fazla enerji tasarrufu sağlandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.