Tesla, Çinli Batarya Üreticisi CATL İle Anlaştı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.02.2020 - 11:33, Güncelleme: 04.02.2020 - 11:33 2663+ kez okundu.
 

Tesla, Çinli Batarya Üreticisi CATL İle Anlaştı

Tesla, Çin’in en büyük batarya üreticisi Contemporary Amperex Techonology (CATL) ile 2 yıllık batarya tedarik anlaşması imzaladı.

Tesla, Çin’in en büyük batarya üreticisi  Contemporary Amperex Techonology (CATL) ile 2 yıllık batarya tedarik anlaşması imzaladı.   Anlaşma kapsamında Tesla, alacağı batarya hacmine kendi ihtiyaçlarına  göre karar verecek. Ayrıca anlaşma Temmuz 2020'de yürürlüğe girecek ve Haziran 2022'de bitecek.   Tesla, CATL'den alacağı bataryaları Shanghay'daki fabrikasında  üretmekte olduğu Model 3 sedan araçlarda kullanmayı planlıyor.  
Tesla, Çin’in en büyük batarya üreticisi Contemporary Amperex Techonology (CATL) ile 2 yıllık batarya tedarik anlaşması imzaladı.

Tesla, Çin’in en büyük batarya üreticisi  Contemporary Amperex Techonology (CATL) ile 2 yıllık batarya tedarik anlaşması imzaladı.

 

Anlaşma kapsamında Tesla, alacağı batarya hacmine kendi ihtiyaçlarına  göre karar verecek. Ayrıca anlaşma Temmuz 2020'de yürürlüğe girecek ve Haziran 2022'de bitecek.

 

Tesla, CATL'den alacağı bataryaları Shanghay'daki fabrikasında  üretmekte olduğu Model 3 sedan araçlarda kullanmayı planlıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.