TOBB Türkiye Madencilik Meclisi 2023 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

MADEN 06.01.2023 - 10:14, Güncelleme: 06.01.2023 - 10:24 21655+ kez okundu.
 

TOBB Türkiye Madencilik Meclisi 2023 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Başkanlığını İbrahim Halil Kırşan’ın yaptığı TOBB Türkiye Madencilik Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını TOBB ikiz kulelerde gerçekleştirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Madencilik Meclisi toplantısı, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’nin katılımları ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban A. Karamehmetoğlu ve Meclis Başkanı İbrahim Halil Kırşan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.​ Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Vedat Yanık, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan, Orman Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman, Maden ve Petrol İşleri (MAPEG) Genel Müdür Yardımcısı Kazım Özgür, MAPEG Genel Müdür Yardımcısı Fatih Dumanlı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tabii Kaynaklar Dairesi Başkanı Leman Çetiner’in de katıldığı toplantıda; bir yandan sektörün güncel sorunları değerlendirilirken diğer yandan da insan ve doğaya odaklı sürdürülebilir madenciliğin önemi ve yapılması gerekenlere ilişkin görüşmeler yapıldı. Açılış konuşmalarında Halil İbrahim Kırşan, tedarik zinciri, enerji ve emtia fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunurken, Şaban A. Karamehmetoğlu madencilik sektöründe uç ürün üretiminin önemini ifade etti. Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki açılış konuşmasında; madencilik sektörünün dünü ve bugününe ilişkin değerlendirmelerinin ardından, sektörün gelişiminde kamu özel sektör diyaloğunun önemine vurgu yaparak kamu olarak sektör ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve madencilik sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren Meclis Üyeleri sektörün geleceğine yönelik istişarelerde bulunuldu.
Başkanlığını İbrahim Halil Kırşan’ın yaptığı TOBB Türkiye Madencilik Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını TOBB ikiz kulelerde gerçekleştirdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Madencilik Meclisi toplantısı, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’nin katılımları ile TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban A. Karamehmetoğlu ve Meclis Başkanı İbrahim Halil Kırşan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.​

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Vedat Yanık, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan, Orman Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman, Maden ve Petrol İşleri (MAPEG) Genel Müdür Yardımcısı Kazım Özgür, MAPEG Genel Müdür Yardımcısı Fatih Dumanlı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tabii Kaynaklar Dairesi Başkanı Leman Çetiner’in de katıldığı toplantıda; bir yandan sektörün güncel sorunları değerlendirilirken diğer yandan da insan ve doğaya odaklı sürdürülebilir madenciliğin önemi ve yapılması gerekenlere ilişkin görüşmeler yapıldı.

Açılış konuşmalarında Halil İbrahim Kırşan, tedarik zinciri, enerji ve emtia fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunurken, Şaban A. Karamehmetoğlu madencilik sektöründe uç ürün üretiminin önemini ifade etti.

Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki açılış konuşmasında; madencilik sektörünün dünü ve bugününe ilişkin değerlendirmelerinin ardından, sektörün gelişiminde kamu özel sektör diyaloğunun önemine vurgu yaparak kamu olarak sektör ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve madencilik sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren Meclis Üyeleri sektörün geleceğine yönelik istişarelerde bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.