TotalEnergies, Lübnan Gaz Sahasında Sondaja Başlayacak

ŞİRKET 19.10.2022 - 11:35, Güncelleme: 19.10.2022 - 11:35 1815+ kez okundu.
 

TotalEnergies, Lübnan Gaz Sahasında Sondaja Başlayacak

Fransız enerji devi TotalEnergies Salı günü yaptığı açıklamada, 2023 itibariyle Lübnan Qana gaz sahasında sondaj faaliyetlerine başlayacağını söyledi.

Açıklama, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun ile Fransız şirketin temsilcilerinin başkent Beyrut'ta yaptığı görüşmenin ardından yapıldı. Aoun'un ofisinden yapılan açıklamada, Lübnan cumhurbaşkanına şirketin Lübnan'ın münhasır ekonomik bölgesindeki 'blok 9'da sondaja başlama hazırlıkları hakkında bilgi verildiği belirtildi. Aoun, İsrail ile dolaylı deniz sınırı müzakereleri sırasında geçen süreyi telafi etmek için Qana gaz sahasındaki arama faaliyetlerinin yakında başlamasını umduğunu dile getirdi. Geçen hafta, Lübnan ve İsrail, deniz sınırlarını belirlemek için ABD'nin aracılık ettiği bir anlaşmayı kabul etti. Lübnan Meclis Başkan Yardımcısı Elias Bou Saab Pazar günü yaptığı açıklamada, deniz sınırı anlaşmasının on gün içinde imzalanacağını söyledi. Her iki ülke tarafından 2011 yılında BM'ye gönderilen haritalara göre, Lübnan ve İsrail, gaz ve petrol açısından zengin 860 kilometrekarelik (332 mil kare) deniz alanı üzerinde bir anlaşmazlığa kilitlendi. Akdeniz'deki Karish gaz sahasının bir bölümünü ve muhtemel bir gaz sahası olan Qana'yı içeren bölge üzerindeki müzakereler 2020'den beri devam ediyor.
Fransız enerji devi TotalEnergies Salı günü yaptığı açıklamada, 2023 itibariyle Lübnan Qana gaz sahasında sondaj faaliyetlerine başlayacağını söyledi.

Açıklama, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun ile Fransız şirketin temsilcilerinin başkent Beyrut'ta yaptığı görüşmenin ardından yapıldı.

Aoun'un ofisinden yapılan açıklamada, Lübnan cumhurbaşkanına şirketin Lübnan'ın münhasır ekonomik bölgesindeki 'blok 9'da sondaja başlama hazırlıkları hakkında bilgi verildiği belirtildi.

Aoun, İsrail ile dolaylı deniz sınırı müzakereleri sırasında geçen süreyi telafi etmek için Qana gaz sahasındaki arama faaliyetlerinin yakında başlamasını umduğunu dile getirdi.

Geçen hafta, Lübnan ve İsrail, deniz sınırlarını belirlemek için ABD'nin aracılık ettiği bir anlaşmayı kabul etti.

Lübnan Meclis Başkan Yardımcısı Elias Bou Saab Pazar günü yaptığı açıklamada, deniz sınırı anlaşmasının on gün içinde imzalanacağını söyledi.

Her iki ülke tarafından 2011 yılında BM'ye gönderilen haritalara göre, Lübnan ve İsrail, gaz ve petrol açısından zengin 860 kilometrekarelik (332 mil kare) deniz alanı üzerinde bir anlaşmazlığa kilitlendi.

Akdeniz'deki Karish gaz sahasının bir bölümünü ve muhtemel bir gaz sahası olan Qana'yı içeren bölge üzerindeki müzakereler 2020'den beri devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.