Tüpraş’tan “BiZeolCat Horizon2020 Projesi” ile Petrol Endüstrisine Katkı

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.07.2019 - 14:53, Güncelleme: 18.07.2019 - 14:53 3193+ kez okundu.
 

Tüpraş’tan “BiZeolCat Horizon2020 Projesi” ile Petrol Endüstrisine Katkı

Tüpraş'ın yer aldığı "BiZeolCat" isimli Ar-Ge projesi ile Horizon2020 Programının "Endüstriyel Sürdürülebilirlik" çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Tüpraş'ın, ortakları arasında yer aldığı "BiZeolCat" isimli Ar-Ge  projesi Avrupa'nın en önemli araştırma ve inovasyon programı olan Horizon2020 Programının "Endüstriyel Sürdürülebilirlik" çağrısı  kapsamında desteklenmeye hak kazandı.    Tüpraş'ın da ortaklarından biri olduğu, 9 farklı ülkeden 13  kuruluşun katılımıyla hayata geçecek olan BiZeolCat (Bifunctional Zeolite Based Catalysts And Innovative Process for Sustainable Hydrocarbon Transformation) projesi, Avrupa'nın en önemli araştırma ve  inovasyon programı olan Horizon2020 Programının "Endüstriyel Sürdürülebilirlik" çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında propilen, bütadien, benzen gibi değerli  petrokimya hammaddelerinin daha verimli şekilde üretilmesini  sağlayacak yenilikçi süreç ve teknolojiler geliştirilmesi  hedefleniyor. Bu sayede petrokimya üretim süreçlerinde mevcut  teknolojilere göre daha düşük sera gazı salınımı, daha az enerji  kullanımı ve daha düşük yatırım maliyetleri sağlanması amaçlanıyor.    Projeye katkıda bulunarak petrol endüstrisinin daha sürdürülebilir  hale getirilmesine destek olmayı hedefleyen Tüpraş, proje kapsamında  katalizör geliştirme çalışmalarında önemli rol üstlenecek. Tüpraş aynı  zamanda Ar-Ge laboratuvarında bulunan reaktör sistemleri ile proje  kapsamında geliştirilecek yöntemlerin pilot ölçekli performans  testlerini de gerçekleştirecek.   Yüzde 100'ü Avrupa Birliği tarafından destekli olmak üzere, proje  kapsamında Tüpraş'a ayrılan bütçe 440 bin Avro olup, projenin toplam 6 milyon 570 bin Avro bütçesi bulunuyor. Türkiye, İspanya, Norveç, Hollanda, Fransa, Slovenya, İsveç, Belçika ve İtalya'dan kuruluşların  ortaklığında hayata geçirilen ve 1 Ocak 2019 tarihinde başlayan  projenin 4 yıl sürmesi ve 1 Ocak 2023 tarihinde tamamlanması  hedefleniyor.  
Tüpraş'ın yer aldığı "BiZeolCat" isimli Ar-Ge projesi ile Horizon2020 Programının "Endüstriyel Sürdürülebilirlik" çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Tüpraş'ın, ortakları arasında yer aldığı "BiZeolCat" isimli Ar-Ge  projesi Avrupa'nın en önemli araştırma ve inovasyon programı olan Horizon2020 Programının "Endüstriyel Sürdürülebilirlik" çağrısı  kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 

 

Tüpraş'ın da ortaklarından biri olduğu, 9 farklı ülkeden 13  kuruluşun katılımıyla hayata geçecek olan BiZeolCat (Bifunctional Zeolite Based Catalysts And Innovative Process for Sustainable Hydrocarbon Transformation) projesi, Avrupa'nın en önemli araştırma ve  inovasyon programı olan Horizon2020 Programının "Endüstriyel Sürdürülebilirlik" çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında propilen, bütadien, benzen gibi değerli  petrokimya hammaddelerinin daha verimli şekilde üretilmesini  sağlayacak yenilikçi süreç ve teknolojiler geliştirilmesi  hedefleniyor. Bu sayede petrokimya üretim süreçlerinde mevcut  teknolojilere göre daha düşük sera gazı salınımı, daha az enerji  kullanımı ve daha düşük yatırım maliyetleri sağlanması amaçlanıyor. 

 

Projeye katkıda bulunarak petrol endüstrisinin daha sürdürülebilir  hale getirilmesine destek olmayı hedefleyen Tüpraş, proje kapsamında  katalizör geliştirme çalışmalarında önemli rol üstlenecek. Tüpraş aynı  zamanda Ar-Ge laboratuvarında bulunan reaktör sistemleri ile proje  kapsamında geliştirilecek yöntemlerin pilot ölçekli performans  testlerini de gerçekleştirecek.

 

Yüzde 100'ü Avrupa Birliği tarafından destekli olmak üzere, proje  kapsamında Tüpraş'a ayrılan bütçe 440 bin Avro olup, projenin toplam 6 milyon 570 bin Avro bütçesi bulunuyor. Türkiye, İspanya, Norveç, Hollanda, Fransa, Slovenya, İsveç, Belçika ve İtalya'dan kuruluşların  ortaklığında hayata geçirilen ve 1 Ocak 2019 tarihinde başlayan  projenin 4 yıl sürmesi ve 1 Ocak 2023 tarihinde tamamlanması  hedefleniyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.