TürkAkım Gaz Boru Hattı Bosna Hersek'e Uzatılacak

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.05.2019 - 11:12, Güncelleme: 28.05.2019 - 11:12 3268+ kez okundu.
 

TürkAkım Gaz Boru Hattı Bosna Hersek'e Uzatılacak

Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandar Antiç TürkAkım projesinin bir sonraki adımı olarak Bosna için Belgrad'tan Banja Luka'ya boru hattının uzatılması planlarının yapıldığını söyledi.

Birkaç öncelik  içerecek olan bu projenin Bosna'ya doğalgaz sağlayacağını ifade eden Antiç öncellikle Banatski Dvor yeraltı depolama kapasitesinin 450  milyon metreküpten 750 milyon metreküpe çıkarılacağını, 1 milyar  metreküp kapasiteli Itebej depolama tesisini inşaa edeceklerini ve Pançevo şehri dışında bir depolama tesisi daha inşaa edileceğini  belirtti. Ayrıca, bakan doğuda Zajeçar şehrinden  başlayıp kuzeyde sınırdan Macaristan'ın Horgoş şehrine bağlanacak olan TürkAkım projesinin 403  km uzunluğunda olacağını, 23 belediyeden geçeceğini ve Sırbistan'ın  sanayi ihtiyacını karşılayıp, yeni yatırımcılar getireceğini  vurguladı.
Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandar Antiç TürkAkım projesinin bir sonraki adımı olarak Bosna için Belgrad'tan Banja Luka'ya boru hattının uzatılması planlarının yapıldığını söyledi.

Birkaç öncelik  içerecek olan bu projenin Bosna'ya doğalgaz sağlayacağını ifade eden Antiç öncellikle Banatski Dvor yeraltı depolama kapasitesinin 450  milyon metreküpten 750 milyon metreküpe çıkarılacağını, 1 milyar  metreküp kapasiteli Itebej depolama tesisini inşaa edeceklerini ve Pançevo şehri dışında bir depolama tesisi daha inşaa edileceğini  belirtti.

Ayrıca, bakan doğuda Zajeçar şehrinden  başlayıp kuzeyde sınırdan Macaristan'ın Horgoş şehrine bağlanacak olan TürkAkım projesinin 403  km uzunluğunda olacağını, 23 belediyeden geçeceğini ve Sırbistan'ın  sanayi ihtiyacını karşılayıp, yeni yatırımcılar getireceğini  vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.