Türkiye İle Danimarka Şirketlerinden Temiz Enerji İş Birliği

DÜNYADAN 07.10.2022 - 09:24, Güncelleme: 07.10.2022 - 09:24 2538+ kez okundu.
 

Türkiye İle Danimarka Şirketlerinden Temiz Enerji İş Birliği

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Mali İş Birliği çerçevesinde finanse edilen BEST For Energy projesi kapsamında bir araya gelen Türkiye ve Danimarka'dan şirket ve kuruluşların temsilcileri, temiz enerjide iş birliğinin artırılması vurgusu yaptı.

Enerjide Etkin ve Sürdürülebilir Dönüşümün Desteklenmesi (BEST For Energy) projesi doğrultusunda Türkiye'nin temiz enerji sektör temsilcilerinin Danimarka'daki kuruluşlarla bir araya gelerek potansiyel iş birliği alanları ele aldığı çalışma ziyareti düzenledi. Danimarka'nın Silkeborg kentine yapılan ziyarette Danimarka Rüzgar Enerjisi İhracatçılar Birliği (DWEA) yetkilileri ve üye şirketleri ile Türkiye’nin temiz enerji sektör temsilcileri buluştu. DWEA Genel Müdürü Soren Rasmussen, sunumunda, Danimarka Rüzgar Enerjisi İhracatçılar Birliği'nin 2014'te kurulduğunu söyledi. Aralarında Türkiye’nin de olduğu pek çok ülkeyle iş birlikleri bulunduğuna işaret eden Rasmussen, “Hedefimiz, rüzgar sektöründeki şirketleri yeni pazarlara açmak ve buluşturmak. Şu anda rüzgar endüstrisinde birçok şey oluyor. Tedarik zinciri krizlerimiz var, lojistik krizlerimiz var, jeopolitik krizlerimiz var ve bir de bazı tahmin ve siyasi hedeflerimiz var. Bunlar her zaman eşleşmiyor. Bu yüzden piyasaları, durumu izlemeye çalışıyoruz ve bundan sonra nereye gideceğimize, neye odaklanacağımıza bakıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.  İzmir'de yatırım Danimarka merkezli Hove A/S şirketinde Bölgesel Satış Direktörü Joseph Haarb ise İzmir’de yatırım yapmayı planladıklarını ve onay sürecini tamamlanmak üzere olan bir anlaşmaları olduğunu ifade ederek, “Türk şirketleriyle iş yapmak için sabırsızlanıyoruz ve Türk şirketlerine nasıl yardımcı olabileceğimizi ve bize nasıl yardımcı olabileceklerini görmek için sabırsızlanıyoruz.” diye konuştu.  
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Mali İş Birliği çerçevesinde finanse edilen BEST For Energy projesi kapsamında bir araya gelen Türkiye ve Danimarka'dan şirket ve kuruluşların temsilcileri, temiz enerjide iş birliğinin artırılması vurgusu yaptı.

Enerjide Etkin ve Sürdürülebilir Dönüşümün Desteklenmesi (BEST For Energy) projesi doğrultusunda Türkiye'nin temiz enerji sektör temsilcilerinin Danimarka'daki kuruluşlarla bir araya gelerek potansiyel iş birliği alanları ele aldığı çalışma ziyareti düzenledi.

Danimarka'nın Silkeborg kentine yapılan ziyarette Danimarka Rüzgar Enerjisi İhracatçılar Birliği (DWEA) yetkilileri ve üye şirketleri ile Türkiye’nin temiz enerji sektör temsilcileri buluştu.

DWEA Genel Müdürü Soren Rasmussen, sunumunda, Danimarka Rüzgar Enerjisi İhracatçılar Birliği'nin 2014'te kurulduğunu söyledi.

Aralarında Türkiye’nin de olduğu pek çok ülkeyle iş birlikleri bulunduğuna işaret eden Rasmussen, “Hedefimiz, rüzgar sektöründeki şirketleri yeni pazarlara açmak ve buluşturmak. Şu anda rüzgar endüstrisinde birçok şey oluyor. Tedarik zinciri krizlerimiz var, lojistik krizlerimiz var, jeopolitik krizlerimiz var ve bir de bazı tahmin ve siyasi hedeflerimiz var. Bunlar her zaman eşleşmiyor. Bu yüzden piyasaları, durumu izlemeye çalışıyoruz ve bundan sonra nereye gideceğimize, neye odaklanacağımıza bakıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

 İzmir'de yatırım

Danimarka merkezli Hove A/S şirketinde Bölgesel Satış Direktörü Joseph Haarb ise İzmir’de yatırım yapmayı planladıklarını ve onay sürecini tamamlanmak üzere olan bir anlaşmaları olduğunu ifade ederek, “Türk şirketleriyle iş yapmak için sabırsızlanıyoruz ve Türk şirketlerine nasıl yardımcı olabileceğimizi ve bize nasıl yardımcı olabileceklerini görmek için sabırsızlanıyoruz.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.