Türkiye ile Fransa Arasında Enerji İşbirliği Onaylandı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:08, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:08 2249+ kez okundu.
 

Türkiye ile Fransa Arasında Enerji İşbirliği Onaylandı

Türkiye ile Fransa arasında enerji alanında işbirliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye ve Fransa arasında enerji alanında iş birliği anlaşması onaylandı. Bununla birlikte iki ülke ulusal mevzuatlarına uygun olarak enerji sektörlerinin geliştirilmesiyle ilgili bilgi paylaşımında bulunacak. Türkiye ile Fransa arasında enerji alanında iş birliği anlaşmasının onaylanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Anlaşma Onaylandı İki ülke arasında yapılan bu anlaşma ile, 27 Ocak 2014’te imzalanan ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Fransa Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji Alanında İş birliği Anlaşması’nın onaylanması Bakanlar kurulunca kararlaştırıldı. Anlaşma Neleri Kapsıyor Türkiye ile Fransa Arasında onaylanan enerji alanında iş birliği anlaşması, iki ülke arasında yenilenebilir ve temiz enerji, enerji verimliliği, nükleer enerji madencilik, hidrokarbonlar ve petrokimyasallar, elektrik iletimi ve ekipman imalatı alanlarında olmak üzere ulusal mevzuatlar çerçevesinde taraflar arasındaki ikili bilimsel, teknik, teknolojik, hukuki, idari ve ticari iş birliğinin geliştirilmesini kapsıyor. Tecrübe Paylaşımında Bulunulacak İki ülke arasında yapılan Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanan anlaşmaya göre, taraflar ulusal mevzuatlarına uygun olarak enerji sektörlerinin geliştirilmesiyle ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacak.
Türkiye ile Fransa arasında enerji alanında işbirliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye ve Fransa arasında enerji alanında iş birliği anlaşması onaylandı. Bununla birlikte iki ülke ulusal mevzuatlarına uygun olarak enerji sektörlerinin geliştirilmesiyle ilgili bilgi paylaşımında bulunacak.

Türkiye ile Fransa arasında enerji alanında iş birliği anlaşmasının onaylanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Anlaşma Onaylandı

İki ülke arasında yapılan bu anlaşma ile, 27 Ocak 2014’te imzalanan ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Fransa Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji Alanında İş birliği Anlaşması’nın onaylanması Bakanlar kurulunca kararlaştırıldı.

Anlaşma Neleri Kapsıyor

Türkiye ile Fransa Arasında onaylanan enerji alanında iş birliği anlaşması, iki ülke arasında yenilenebilir ve temiz enerji, enerji verimliliği, nükleer enerji madencilik, hidrokarbonlar ve petrokimyasallar, elektrik iletimi ve ekipman imalatı alanlarında olmak üzere ulusal mevzuatlar çerçevesinde taraflar arasındaki ikili bilimsel, teknik, teknolojik, hukuki, idari ve ticari iş birliğinin geliştirilmesini kapsıyor.

Tecrübe Paylaşımında Bulunulacak

İki ülke arasında yapılan Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanan anlaşmaya göre, taraflar ulusal mevzuatlarına uygun olarak enerji sektörlerinin geliştirilmesiyle ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.