Türkiye'de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi Tamamlandı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:07, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:07 3685+ kez okundu.
 

Türkiye'de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi Tamamlandı

Türkiye'de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi'nin kapanış toplantısı, 24 Nisan tarihinde, Türkiye'nin ilk yeşil kamu binası olan Eryaman Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik Meslek ve Endüstri Meslek Lisesinde yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile birlikte 2011 yılından bu yana yürütülen Küresel Çevre Fonu (GEF) destekli “Türkiye’de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi” başarıyla tamamlandı. Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hem enerji verimliliğini sağlama hem de binalardan kaynaklanan sera gazı salımlarını azaltmada ulusal ve küresel hedeflere büyük ve önemli katkı sağlayacak. PROJE, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE ÇARE OLACAK Türkiye'de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi Kapanış Toplantısı'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Oğuz Can, enerji tüketiminde karbondioksit salınımlarını azaltmak için yenilenebilir enerji kullanımının artırılması gerektiğini söyledi. Küresel sıcaklık artış hedefini 1,5 derece ile sınırlamak gerektiğini ancak bunun sağlanamadığını vurgulayan Can, "Sera gazı salınımlarının nerdeyse yüzde 80'i enerji kaynaklı. Dolayısıyla, ana hedefimiz alternatif enerji kaynaklarına bakmak. Türkiye'de binalarda enerji verimliliğine desteklemek için her türlü katkıyı vermeye hazırız. Yenilenebilir enerji kaynaklarımızı ve enerji verimliliğimizi artırmadığımız sürece iklim değişikliğini durdurmanın çaresi yok." diye konuştu. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilci Yardımcısı Atilla Uras da Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM) ile UNDP tarafından binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik yürütülen proje kapsamında Türkiye'nin ilk yeşil kamu binasının yapımında sona gelindiğini belirtti.
Türkiye'de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi'nin kapanış toplantısı, 24 Nisan tarihinde, Türkiye'nin ilk yeşil kamu binası olan Eryaman Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik Meslek ve Endüstri Meslek Lisesinde yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile birlikte 2011 yılından bu yana yürütülen Küresel Çevre Fonu (GEF) destekli “Türkiye’de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi” başarıyla tamamlandı.

Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hem enerji verimliliğini sağlama hem de binalardan kaynaklanan sera gazı salımlarını azaltmada ulusal ve küresel hedeflere büyük ve önemli katkı sağlayacak.

PROJE, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE ÇARE OLACAK

Türkiye'de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi Kapanış Toplantısı'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Oğuz Can, enerji tüketiminde karbondioksit salınımlarını azaltmak için yenilenebilir enerji kullanımının artırılması gerektiğini söyledi.

Küresel sıcaklık artış hedefini 1,5 derece ile sınırlamak gerektiğini ancak bunun sağlanamadığını vurgulayan Can, "Sera gazı salınımlarının nerdeyse yüzde 80'i enerji kaynaklı. Dolayısıyla, ana hedefimiz alternatif enerji kaynaklarına bakmak. Türkiye'de binalarda enerji verimliliğine desteklemek için her türlü katkıyı vermeye hazırız. Yenilenebilir enerji kaynaklarımızı ve enerji verimliliğimizi artırmadığımız sürece iklim değişikliğini durdurmanın çaresi yok." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilci Yardımcısı Atilla Uras da Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM) ile UNDP tarafından binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik yürütülen proje kapsamında Türkiye'nin ilk yeşil kamu binasının yapımında sona gelindiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.