Türkiye'nin En Büyük Rüzgar Enerji Santrali Enerji Depolayacak

ŞİRKET 18.01.2024 - 14:21, Güncelleme: 18.01.2024 - 14:29 4911+ kez okundu.
 

Türkiye'nin En Büyük Rüzgar Enerji Santrali Enerji Depolayacak

Yenilenebilir enerji sektörünün öncü oyuncusu Polat Enerji, dengeleme maliyetlerini düşürme hedefiyle Türkiye'nin en büyük rüzgâr santrali olan Soma RES’e bir batarya depolama sistemi entegre edeceğini açıkladı.

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali olan Soma Rüzgâr Enerjisi santrali ile Polat Enerji, 4 MW güç ve 4 MWh enerji kapasitesine sahip olacak yeni batarya depolama tesisi ile elektrik şebekesindeki arz ve talebin dengelenmesine katkı sağlayacak. 288,1 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin en büyük rüzgâr enerji santrali olan Soma RES, bu yeni enerji depolama yatırımı ile beraber Türkiye’nin ilk şebeke ölçekli depolama sistemini devreye almayı hedefliyor. Polat Enerji, Partner Elektronik Güç Sistemleri iş birliği ile yapılacak bu yatırım için ihtiyaç duyulan ekipmanları Huawei'den satın alınacak.  Bu yatırımın yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması konusunda önemli bir adım olacağının altını çizen Polat Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Neşet Cireli,  “Bu yatırımla, Soma RES’ten elde edilecek olan yenilenebilir enerjiyi en üst seviyeye çıkarırken, dengesizlik maliyetlerini de azaltmayı hedefliyoruz. Elektrik şebekesindeki istikrarın desteklenmesine ve enerji akışındaki boşlukların ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacak bu yatırım, ülkemizin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasında ve enerji tedarik kaynaklarının çeşitlenmesinde önemli bir rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.  
Yenilenebilir enerji sektörünün öncü oyuncusu Polat Enerji, dengeleme maliyetlerini düşürme hedefiyle Türkiye'nin en büyük rüzgâr santrali olan Soma RES’e bir batarya depolama sistemi entegre edeceğini açıkladı.

Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali olan Soma Rüzgâr Enerjisi santrali ile Polat Enerji, 4 MW güç ve 4 MWh enerji kapasitesine sahip olacak yeni batarya depolama tesisi ile elektrik şebekesindeki arz ve talebin dengelenmesine katkı sağlayacak.

288,1 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin en büyük rüzgâr enerji santrali olan Soma RES, bu yeni enerji depolama yatırımı ile beraber Türkiye’nin ilk şebeke ölçekli depolama sistemini devreye almayı hedefliyor. Polat EnerjiPartner Elektronik Güç Sistemleri iş birliği ile yapılacak bu yatırım için ihtiyaç duyulan ekipmanları Huawei'den satın alınacak. 

Bu yatırımın yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması konusunda önemli bir adım olacağının altını çizen Polat Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Neşet Cireli,  “Bu yatırımla, Soma RES’ten elde edilecek olan yenilenebilir enerjiyi en üst seviyeye çıkarırken, dengesizlik maliyetlerini de azaltmayı hedefliyoruz. Elektrik şebekesindeki istikrarın desteklenmesine ve enerji akışındaki boşlukların ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacak bu yatırım, ülkemizin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasında ve enerji tedarik kaynaklarının çeşitlenmesinde önemli bir rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.