Türkiye'nin Güneş Enerjisi Sektörü Almanya'da Yatırımcılarla Bir Araya Gelecek

YENİLENEBİLİR ENERJİ 13.06.2023 - 09:28, Güncelleme: 13.06.2023 - 11:07 15199+ kez okundu.
 

Türkiye'nin Güneş Enerjisi Sektörü Almanya'da Yatırımcılarla Bir Araya Gelecek

Güneş enerjisi sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren 60'a yakın Türk firması, Intersolar Avrupa Güneş Enerjisi Konferans ve Fuarı'nda bir araya gelecek.

Türk şirketleri, küresel güneş enerjisi sektörünün önde gelen firmalarının da bulunduğu etkinlikte, Anadolu'nun güneş enerjisindeki potansiyelini yabancı yatırımcılara tanıtacak. 13-16 Haziran tarihlerinde düzenlenecek etkinlikte, güneş enerjisi ekipmanları, verimlilik, enerji depolaması, fotovoltaik hücreler ve hücre teknolojisi alanında sunumlar yapılacak, firmalar ürünlerini sergileyecek. Global Enerji Derneği Başkanı Murat Dilek, Türk firmalarının bu büyüklükteki etkinliklere katılmalarının uzun vadede önemli olduğunu söyledi. Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü ile başarılı bir organizasyonla fuara hazırlandıklarını ifade eden Dilek, "Güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren Türkiye'deki 60'a yakın firma bu etkinliğe katılıyor. Aynı zamanda 150 yatırımcı şirketimiz de burada olacak. Fuar haricinde Almanya'da bulunan yenilenebilir enerji köyünü de ziyaret edeceğiz. KOSGEB ile ticari sektörel bir ziyaret düzenliyoruz." diye konuştu.
Güneş enerjisi sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren 60'a yakın Türk firması, Intersolar Avrupa Güneş Enerjisi Konferans ve Fuarı'nda bir araya gelecek.

Türk şirketleri, küresel güneş enerjisi sektörünün önde gelen firmalarının da bulunduğu etkinlikte, Anadolu'nun güneş enerjisindeki potansiyelini yabancı yatırımcılara tanıtacak.

13-16 Haziran tarihlerinde düzenlenecek etkinlikte, güneş enerjisi ekipmanları, verimlilik, enerji depolaması, fotovoltaik hücreler ve hücre teknolojisi alanında sunumlar yapılacak, firmalar ürünlerini sergileyecek.

Global Enerji Derneği Başkanı Murat Dilek, Türk firmalarının bu büyüklükteki etkinliklere katılmalarının uzun vadede önemli olduğunu söyledi.

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü ile başarılı bir organizasyonla fuara hazırlandıklarını ifade eden Dilek, " Güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren Türkiye'deki 60'a yakın firma bu etkinliğe katılıyor. Aynı zamanda 150 yatırımcı şirketimiz de burada olacak. Fuar haricinde Almanya'da bulunan yenilenebilir enerji köyünü de ziyaret edeceğiz. KOSGEB ile ticari sektörel bir ziyaret düzenliyoruz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.