Uludağ Enerji; Hatay Kampüsü, Şu Ana Kadar 4 Bin 800 Kişiye Hizmet Verdi

ŞİRKET 13.11.2023 - 16:45, Güncelleme: 13.11.2023 - 17:16 2325+ kez okundu.
 

Uludağ Enerji; Hatay Kampüsü, Şu Ana Kadar 4 Bin 800 Kişiye Hizmet Verdi

6 Şubat'ta meydana gelen, 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremler sonrası Uludağ Enerji, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panoffect işbirliği ile Hatay’da ‘Uludağ Enerji Yaşam ve Gelişim Kampüsü’nü kurmuştu.

Yaşam ve Gelişim Kampüsü hakkında konuşan Uludağ Enerji CEO’su Sinan Öktem,  kalıcı konutlar yapılana kadar bölgedeki hizmetlerine devam edeceklerini dile getirerek, kampüste önceliklerinin okul öncesi çocukların gelişimine destek sağlamak olduğunu kaydetti.  Sosyal Adaptasyona ‘Psikolojik Destek’​ Öktem açıklamalarına şöyle devam etti; "Depremin hemen sonrasında mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde bölgeye destek olacak şekilde çalışmalarımızı organize ettik. Depremden kısa bir süre sonra ise toplam 9 konteynerden oluşan kampüsümüzü devreye aldık. Kampüste sanat atölyemiz, kadınlara yönelik el becerisi atölyelerimiz, mesleki gelişim atölyelerimiz, oyun atölyemiz var. Ayrıca bölge insanına yaşadığı travmayı bir nebze olsun atlatmaları için psikolojik destek sağlamaya da çalışıyoruz. Bu bağlamda Uludağ Üniversitesi’nin desteği ile uzman psikologlar kampüsümüzde vatandaşlara destek oluyor. Çalışmaların iki yıl kadar devam etmesini planlıyoruz. İki yıldan sonra da normal yaşamın başlayacağını umut ediyoruz." dedi. Kampüste okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların keyifli vakit geçirebilecekleri şekilde dizayn edilen oyun atölyesinde düzenlenen etkinliklerle çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlanıyor. Uludağ Üniversitesi’nin uzman kadrosunun desteğiyle kurulan psikoloji atölyesinde ise bugüne kadar 468 danışana psikolojik destek hizmeti sunuldu. Kampüs 2 Yılda 40 Bin Kişiye Hizmet Vermeyi Hedefliyor​ 2 yılda 40 bin kişiye hizmet vermeyi hedeflediklerinin altını çizen Öktem, Temmuz ayında devreye alınan kampüsün bugüne kadar anaokulu ve ilkokul çağında öğrenciler başta olmak üzere 4 bin 800 kişiye hizmet verdiğini belirtti.  Öktem, konteyner kentte ikamet eden kadınların projenin başlangıcından bu yana geçen 3 aylık sürede Halk Eğitim Merkezinden aldıkları eğitimle amigurumi bebekleri üretmeye başladığını, bu sayede aile bütçesine de katkı yaptıklarını ifade etti. Öktem; “Kadınlarımız 16 haftalık eğitim sürecini tamamladıklarında mesleki eğitim sertifikalarına kavuşacak. Üretilen bebekler ise Defne Kadın Kooperatifi aracılığıyla projeye destek olmak isteyen kişilerle buluşturularak elde edilen gelirler, üretimde emeği geçen depremzede kadınlara ulaştırılacak” dedi. 
6 Şubat'ta meydana gelen, 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremler sonrası Uludağ Enerji, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panoffect işbirliği ile Hatay’da ‘Uludağ Enerji Yaşam ve Gelişim Kampüsü’nü kurmuştu.

Yaşam ve Gelişim Kampüsü hakkında konuşan Uludağ Enerji CEO’su Sinan Öktem,  kalıcı konutlar yapılana kadar bölgedeki hizmetlerine devam edeceklerini dile getirerek, kampüste önceliklerinin okul öncesi çocukların gelişimine destek sağlamak olduğunu kaydetti. 

Sosyal Adaptasyona ‘Psikolojik Destek’​

Öktem açıklamalarına şöyle devam etti; "Depremin hemen sonrasında mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde bölgeye destek olacak şekilde çalışmalarımızı organize ettik. Depremden kısa bir süre sonra ise toplam 9 konteynerden oluşan kampüsümüzü devreye aldık. Kampüste sanat atölyemiz, kadınlara yönelik el becerisi atölyelerimiz, mesleki gelişim atölyelerimiz, oyun atölyemiz var. Ayrıca bölge insanına yaşadığı travmayı bir nebze olsun atlatmaları için psikolojik destek sağlamaya da çalışıyoruz. Bu bağlamda Uludağ Üniversitesi’nin desteği ile uzman psikologlar kampüsümüzde vatandaşlara destek oluyor. Çalışmaların iki yıl kadar devam etmesini planlıyoruz. İki yıldan sonra da normal yaşamın başlayacağını umut ediyoruz." dedi. Kampüste okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların keyifli vakit geçirebilecekleri şekilde dizayn edilen oyun atölyesinde düzenlenen etkinliklerle çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlanıyor. Uludağ Üniversitesi’nin uzman kadrosunun desteğiyle kurulan psikoloji atölyesinde ise bugüne kadar 468 danışana psikolojik destek hizmeti sunuldu.

Kampüs 2 Yılda 40 Bin Kişiye Hizmet Vermeyi Hedefliyor​

2 yılda 40 bin kişiye hizmet vermeyi hedeflediklerinin altını çizen Öktem, Temmuz ayında devreye alınan kampüsün bugüne kadar anaokulu ve ilkokul çağında öğrenciler başta olmak üzere 4 bin 800 kişiye hizmet verdiğini belirtti.  Öktem, konteyner kentte ikamet eden kadınların projenin başlangıcından bu yana geçen 3 aylık sürede Halk Eğitim Merkezinden aldıkları eğitimle amigurumi bebekleri üretmeye başladığını, bu sayede aile bütçesine de katkı yaptıklarını ifade etti. Öktem; “Kadınlarımız 16 haftalık eğitim sürecini tamamladıklarında mesleki eğitim sertifikalarına kavuşacak. Üretilen bebekler ise Defne Kadın Kooperatifi aracılığıyla projeye destek olmak isteyen kişilerle buluşturularak elde edilen gelirler, üretimde emeği geçen depremzede kadınlara ulaştırılacak” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.