Ursula von der Leyen, "Artık Sağlam Bir Yol Haritamız Var”

DÜNYADAN 21.10.2022 - 11:13, Güncelleme: 21.10.2022 - 11:19 2437+ kez okundu.
 

Ursula von der Leyen, "Artık Sağlam Bir Yol Haritamız Var”

27 ülke, gaz depolarını doldurmayı ve enerji şirketlerinden elde edilen gelirleri, tüketicileri felç eden faturalara yardım etmek için harcamayı kabul etti.

Perşembe günü Brüksel'de gece geç saatlere kadar devam eden bir zirvede, AB liderleri nihayetinde Avrupa Komisyonu'nun bu hafta sıvılaştırılmış doğal gaz ve gönüllü ortak gaz alımı için alternatif bir fiyat kriteri başlatma önerilerini desteklediler, ancak bunun gerçekleşmesi için yasalaşmasının içi önümüzdeki haftalarda müzakere devsm edilecek. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Enerji fiyatları konusunda çalışmaya devam etmek için artık çok iyi ve sağlam bir yol haritamız var” dedi. Zirve sonuçlarında AB liderleri, bakanlarından ve AB'nin yöneticilerinden, fiyat artışlarını sınırlayacak “doğal gaz işlemlerinde geçici dinamik bir fiyat koridoru” ve elektrik üretmek için kullanılan gaz için bir fiyat sınırı konusunda “somut kararlar” vermelerini istedi. Bazı ülkelerin gaz kullanımını artırabileceği veya elektrik ihracatını İngiltere gibi AB dışı ülkelere yönlendirebileceği yönündeki endişelerini yansıtan sonuçlar, bunun elektrik sektörü için gaz fiyatlarının sınırlandırılmasına yönelik bir “maliyet ve fayda analizi” içermesi gerektiğini söyledi. Liderler, tavan fiyat konusunda kararların ne zaman alınması gerektiğine dair bir zaman çerçevesi vermedi. AB enerji bakanları önlemleri salı günü tartışacak.
27 ülke, gaz depolarını doldurmayı ve enerji şirketlerinden elde edilen gelirleri, tüketicileri felç eden faturalara yardım etmek için harcamayı kabul etti.

Perşembe günü Brüksel'de gece geç saatlere kadar devam eden bir zirvede, AB liderleri nihayetinde Avrupa Komisyonu'nun bu hafta sıvılaştırılmış doğal gaz ve gönüllü ortak gaz alımı için alternatif bir fiyat kriteri başlatma önerilerini desteklediler, ancak bunun gerçekleşmesi için yasalaşmasının içi önümüzdeki haftalarda müzakere devsm edilecek.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Enerji fiyatları konusunda çalışmaya devam etmek için artık çok iyi ve sağlam bir yol haritamız var” dedi.

Zirve sonuçlarında AB liderleri, bakanlarından ve AB'nin yöneticilerinden, fiyat artışlarını sınırlayacak “doğal gaz işlemlerinde geçici dinamik bir fiyat koridoru” ve elektrik üretmek için kullanılan gaz için bir fiyat sınırı konusunda “somut kararlar” vermelerini istedi.

Bazı ülkelerin gaz kullanımını artırabileceği veya elektrik ihracatını İngiltere gibi AB dışı ülkelere yönlendirebileceği yönündeki endişelerini yansıtan sonuçlar, bunun elektrik sektörü için gaz fiyatlarının sınırlandırılmasına yönelik bir “maliyet ve fayda analizi” içermesi gerektiğini söyledi.

Liderler, tavan fiyat konusunda kararların ne zaman alınması gerektiğine dair bir zaman çerçevesi vermedi. AB enerji bakanları önlemleri salı günü tartışacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.