Yavuz Sondaj Gemisi Karpaz Kıyılarına Ulaştı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.07.2019 - 14:52, Güncelleme: 08.07.2019 - 14:52 3625+ kez okundu.
 

Yavuz Sondaj Gemisi Karpaz Kıyılarına Ulaştı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de sondaj yapacak ikinci sondaj gemisi Yavuz, Karpaz kıyılarına ulaştı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de, Kuzey Kıbrıs kıyılarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri çerçevesinde sondaj yapacak olan ikinci gemisi Yavuz, Mersin'in Taşucu limanından hareket ederek Kuzey Kıbrıs'ın Karpaz kıyılarına ulaştı.    Enerji Bakanı Fatih Dönmez, hafta sonu yaptığı açıklamada Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'tan petrol ve doğal gaz arama ruhsatı alarak bölgeye  gönderdiği Yavuz gemisinin bu hafta faaliyetlerine başlayacağını  duyurmuştu.   Dünya‘da 16 sondaj gemisinde biri olan Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Yavuz, KKTC'nin Magosa Körfezi'nde bulunan 'Karpaz-1' kuyusunda, 3 bin 300 metre sondaj derinliğine ulaşacak 'Yavuz' ile çalışmalar, yaklaşık 3 ayda tamamlanacak.  
Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de sondaj yapacak ikinci sondaj gemisi Yavuz, Karpaz kıyılarına ulaştı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de, Kuzey Kıbrıs kıyılarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri çerçevesinde sondaj yapacak olan ikinci gemisi Yavuz, Mersin'in Taşucu limanından hareket ederek Kuzey Kıbrıs'ın Karpaz kıyılarına ulaştı. 

 

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, hafta sonu yaptığı açıklamada Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'tan petrol ve doğal gaz arama ruhsatı alarak bölgeye  gönderdiği Yavuz gemisinin bu hafta faaliyetlerine başlayacağını  duyurmuştu.

 

Dünya‘da 16 sondaj gemisinde biri olan Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Yavuz, KKTC'nin Magosa Körfezi'nde bulunan 'Karpaz-1' kuyusunda, 3 bin 300 metre sondaj derinliğine ulaşacak 'Yavuz' ile çalışmalar, yaklaşık 3 ayda tamamlanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.