YEKA ihalesinden sonra Enerji Bakanı Berat Albayrak açıklama yaptı: Türkiye için bir milat oldu

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:07, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:07 3601+ kez okundu.
 

YEKA ihalesinden sonra Enerji Bakanı Berat Albayrak açıklama yaptı: Türkiye için bir milat oldu

Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) için açık eksiltme ihalesi bugün gerçekleştirildi. İhalenin kazananı Alman markası Siemens- Türkerler- Kalyon Enerji Konsorsiyumu oldu. İhaleden sonra Bakan Berat Albayrak bir açıklama yaptı. Açıklamasında bunun Türkiye için bir milat olduğunu ifade etti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın konuşmasından satırbaşları şöyle: -      İhale süreci Türkiye için bir milat niteliğindedir. -      Milli ve yerli enerji politikasını tek tek ilmek ilmek işledik. Bundan sonra da durmak yok yola devam edeceğiz. -      Yaptığımız ihaleye dünyanın en büyük enerji firmaları katıldı. Bu Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcıdır bununla gurur duyuyoruz. -      Bu kadar büyük firmaların gelmesi ve ihaleye katılması dünyaya ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. -      İddialı politikalar yapıyoruz. Diğer ülkeler için Türkiye en iyi seçenek. -      Bu ihale sadece enerji maliyetlerini düşürmedi Türkiye’yi bir enerji üssü haline getirdi. -      Yüzde 65 yerlili çok önemli bizim içinTürkiye’nin 12 şehrinde yaklaşık 1 Milyar dolarlık yatırım yapacağız. -      Hedefimiz 2019 yılında yerli rüzgar tribünlerinin hazır olmasıdır. Bu tribünlerin çevresel faktörlere katkısı da çok olacaktır. -      8 dünya devi yarıştı ama Almanya kazandı. Özellikle Türkiye- Almnya ilişkileri açısında çok önemli. -      Bundan sonra Almanya ile işbirlikleri daha akılcı daha rasyonel, kazan kazan olacaktır. -      Atacağımız çok büyük adımlar var. Uzun vadede Türkiye’yi yerli üretimde yüzde 65’lere çıkarmayı hedefliyoruz. -      Önümüzdeki şüreçte de yerli ve milli projelere devam edeceğiz.
Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) için açık eksiltme ihalesi bugün gerçekleştirildi. İhalenin kazananı Alman markası Siemens- Türkerler- Kalyon Enerji Konsorsiyumu oldu. İhaleden sonra Bakan Berat Albayrak bir açıklama yaptı. Açıklamasında bunun Türkiye için bir milat olduğunu ifade etti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-      İhale süreci Türkiye için bir milat niteliğindedir.

-      Milli ve yerli enerji politikasını tek tek ilmek ilmek işledik. Bundan sonra da durmak yok yola devam edeceğiz.

-      Yaptığımız ihaleye dünyanın en büyük enerji firmaları katıldı. Bu Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcıdır bununla gurur duyuyoruz.

-      Bu kadar büyük firmaların gelmesi ve ihaleye katılması dünyaya ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

-      İddialı politikalar yapıyoruz. Diğer ülkeler için Türkiye en iyi seçenek.

-      Bu ihale sadece enerji maliyetlerini düşürmedi Türkiye’yi bir enerji üssü haline getirdi.

-      Yüzde 65 yerlili çok önemli bizim içinTürkiye’nin 12 şehrinde yaklaşık 1 Milyar dolarlık yatırım yapacağız.

-      Hedefimiz 2019 yılında yerli rüzgar tribünlerinin hazır olmasıdır. Bu tribünlerin çevresel faktörlere katkısı da çok olacaktır.

-      8 dünya devi yarıştı ama Almanya kazandı. Özellikle Türkiye- Almnya ilişkileri açısında çok önemli.

-      Bundan sonra Almanya ile işbirlikleri daha akılcı daha rasyonel, kazan kazan olacaktır.

-      Atacağımız çok büyük adımlar var. Uzun vadede Türkiye’yi yerli üretimde yüzde 65’lere çıkarmayı hedefliyoruz.

-      Önümüzdeki şüreçte de yerli ve milli projelere devam edeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.