Yeşil Hidrojen Düzenlemesi Konusunda AB'ye Acil Çağrı

DÜNYADAN 07.10.2022 - 16:17, Güncelleme: 07.10.2022 - 16:17 2928+ kez okundu.
 

Yeşil Hidrojen Düzenlemesi Konusunda AB'ye Acil Çağrı

Avrupadaki Lobiler, AB'yi yeşil hidrojen düzenlemesi konusunda acilen harekete geçmeye çağırıyor.

İş derneklerine göre, Avrupa yeşil hidrojen üretimini yöneten düzenlemeler için daha fazla beklemeyi göze alamayacağını ifade ediyor. Lobi örgütleri Renewable Hydrogen Coalition ve Hydrogen Europe, AB'ye hidrojen gelişimi için en son önerileri “mümkün olan en kısa sürede” kabul etmesi için adeta yalvarıyor. Verien açık mektupta, “Avrupa 21. yüzyılın temel çözümlerinden birinde küresel liderliği kaybetmek istemiyorsa, yenilenebilir hidrojen için düzenleyici belirsizliği şimdi azaltmak çok önemli” cümleleri dikkat çekiyor. Ayrıca yenilenebilir hidrojen sektörü, üretim düzenlemelerini beklemeyi veya RED'in (yenilenebilir enerji yönergesi) uygulanmasından kaynaklanan ve uluslararası ticareti engelleyecek ve yatırımı caydıracak bir dizi ulusal düzenlemeyle uğraşmayı göze alamayacağını ifade ediyor.  
Avrupadaki Lobiler, AB'yi yeşil hidrojen düzenlemesi konusunda acilen harekete geçmeye çağırıyor.

İş derneklerine göre, Avrupa yeşil hidrojen üretimini yöneten düzenlemeler için daha fazla beklemeyi göze alamayacağını ifade ediyor.

Lobi örgütleri Renewable Hydrogen Coalition ve Hydrogen Europe, AB'ye hidrojen gelişimi için en son önerileri “mümkün olan en kısa sürede” kabul etmesi için adeta yalvarıyor.

Verien açık mektupta, “Avrupa 21. yüzyılın temel çözümlerinden birinde küresel liderliği kaybetmek istemiyorsa, yenilenebilir hidrojen için düzenleyici belirsizliği şimdi azaltmak çok önemli” cümleleri dikkat çekiyor.

Ayrıca yenilenebilir hidrojen sektörü, üretim düzenlemelerini beklemeyi veya RED'in (yenilenebilir enerji yönergesi) uygulanmasından kaynaklanan ve uluslararası ticareti engelleyecek ve yatırımı caydıracak bir dizi ulusal düzenlemeyle uğraşmayı göze alamayacağını ifade ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.