“Yüzde 72 Kaçağın Son Bulmasını İstemeyenler Yatırıma Engel Oluyor”

ŞİRKET 10.05.2024 - 15:12, Güncelleme: 10.05.2024 - 15:17 5705 kez okundu.
 

“Yüzde 72 Kaçağın Son Bulmasını İstemeyenler Yatırıma Engel Oluyor”

Dicle Elektrik hizmet bölgesinde zorluklara rağmen yatırımlarına devam ederken, zaman zaman akıllara durgunluk veren durumlarla karşı karşıya kalıyor.

Mardin’in Nusaybin ilçe merkezinde yer alan Şerif Başak sitelerini de besleyen elektrik hatlarının, yer altına alınarak yenilenmesi çalışmaları sırasında ekipler yeni bir zorlukla karşı karşıya kaldı. Yatırım çalışmasını engelleyen, enerji verilmesine müsaade etmeyen Şerif Başak-3 sitesinin aylık elektrik tüketimi 100 bin kWh. % 72,2 kaçak kullanımdan doğan yıllık kayıp ise 2.3 milyon TL. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan yetkililer “Kesintisiz ve kayıpsız enerji vizyonumuzu ortaya koyarak elektrik iletim hattını site girişine kadar yer altına aldık. Ancak site içinde çalışmamıza müsaade edilmiyor. Tüm diyalog ve çözüm girişimlerimiz engellemeler yüzünden sonuçsuz kaldı’’ dediler. Dicle Elektrik hizmet bölgesinde yer alan Mardin’de yatırımlarını sürdürüyor. Toplamda 1 milyar TL’ye yakın yatırımı hayata geçirecek olan şirket zaman zaman zorluklarla ve saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Mardin’in Nusaybin ilçe merkezinde yer alan Kışla Mahallesi’nde, ekonomik ömrünü tamamlayan can ve mal güvenliği için tehlike arz eder duruma gelen elektrik şebekesi, yatırım kapsamında yer altına alındı. Mahallede yer alan Şerif Başak sitelerinde yeni hatların hanelere ulaştırılması için site içinde yapacağı çalışmada engellemeyle karşılaştı.   
Dicle Elektrik hizmet bölgesinde zorluklara rağmen yatırımlarına devam ederken, zaman zaman akıllara durgunluk veren durumlarla karşı karşıya kalıyor.

Mardin’in Nusaybin ilçe merkezinde yer alan Şerif Başak sitelerini de besleyen elektrik hatlarının, yer altına alınarak yenilenmesi çalışmaları sırasında ekipler yeni bir zorlukla karşı karşıya kaldı. Yatırım çalışmasını engelleyen, enerji verilmesine müsaade etmeyen Şerif Başak-3 sitesinin aylık elektrik tüketimi 100 bin kWh. % 72,2 kaçak kullanımdan doğan yıllık kayıp ise 2.3 milyon TL. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan yetkililer “Kesintisiz ve kayıpsız enerji vizyonumuzu ortaya koyarak elektrik iletim hattını site girişine kadar yer altına aldık. Ancak site içinde çalışmamıza müsaade edilmiyor. Tüm diyalog ve çözüm girişimlerimiz engellemeler yüzünden sonuçsuz kaldı’’ dediler.

Dicle Elektrik hizmet bölgesinde yer alan Mardin’de yatırımlarını sürdürüyor. Toplamda 1 milyar TL’ye yakın yatırımı hayata geçirecek olan şirket zaman zaman zorluklarla ve saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Mardin’in Nusaybin ilçe merkezinde yer alan Kışla Mahallesi’nde, ekonomik ömrünü tamamlayan can ve mal güvenliği için tehlike arz eder duruma gelen elektrik şebekesi, yatırım kapsamında yer altına alındı. Mahallede yer alan Şerif Başak sitelerinde yeni hatların hanelere ulaştırılması için site içinde yapacağı çalışmada engellemeyle karşılaştı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.