Zelensky Rusya'yı 'Enerji Terörü' İle Suçladı

GÜNCEL 04.11.2022 - 09:57, Güncelleme: 04.11.2022 - 10:15 1930+ kez okundu.
 

Zelensky Rusya'yı 'Enerji Terörü' İle Suçladı

Zelensky, Rusya'nın enerji ağına yönelik saldırılarının ardından 4,5 milyon insanın elektriksiz kaldığını söyledi.

Başkan Zelensky, son haftalarda Rusya'nın, Ukrayna enerji tesislerine büyük ölçekli füze ve drone saldırıları gerçekleştirdiğini söyledi. Saldırılar, yetkililerin Rus birliklerinin büyük olasılıkla güneydeki Kherson kentinden çekileceğini söylemesiyle gerçekleşti. Savaş alanında bir dizi acı yenilgiye uğrayan Rusya, son haftalarda cephelerden uzak şehirlerdeki elektrik altyapısına yönelik saldırılarını hızlandırdığını, sadece geçen ay ülkedeki elektrik santrallerinin üçte birinin imha edildiğini bildirildi. Zelensky, sonuç olarak halkı enerjiyi tasarruflu kullanmaya ve kullanmaya teşvik etmek zorunda kaldığını ifade etti. Başkan Zelensky dün gece yaptığı konuşmasında, "Bu gece, yaklaşık 4,5 milyon tüketicinin enerji tüketimi geçici olarak kesildi." dedi.
Zelensky, Rusya'nın enerji ağına yönelik saldırılarının ardından 4,5 milyon insanın elektriksiz kaldığını söyledi.

Başkan Zelensky, son haftalarda Rusya'nın, Ukrayna enerji tesislerine büyük ölçekli füze ve drone saldırıları gerçekleştirdiğini söyledi.

Saldırılar, yetkililerin Rus birliklerinin büyük olasılıkla güneydeki Kherson kentinden çekileceğini söylemesiyle gerçekleşti.

Savaş alanında bir dizi acı yenilgiye uğrayan Rusya, son haftalarda cephelerden uzak şehirlerdeki elektrik altyapısına yönelik saldırılarını hızlandırdığını, sadece geçen ay ülkedeki elektrik santrallerinin üçte birinin imha edildiğini bildirildi.

Zelensky, sonuç olarak halkı enerjiyi tasarruflu kullanmaya ve kullanmaya teşvik etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Başkan Zelensky dün gece yaptığı konuşmasında, "Bu gece, yaklaşık 4,5 milyon tüketicinin enerji tüketimi geçici olarak kesildi." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.