Aramco Halka Arzına İlk 5 Günde 19,47 Milyar Dolar Talep Geldi

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.11.2019 - 16:10, Güncelleme: 22.11.2019 - 16:13 3349+ kez okundu.
 

Aramco Halka Arzına İlk 5 Günde 19,47 Milyar Dolar Talep Geldi

Saudi Aramco halka arzı için gelen talep 73 milyar Suudi Arabistan Riyali (19 milyar 470 milyon dolar) seviyesini geçti.

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Saudi Aramco halka arzına aracılıkta öncelik verdiği 3 kurumdan biri olan Samba Financial Group'un verdiği bilgiye göre halka arzın ilk 5 gününde 1 milyon 800 bin perakende yatırımcı şu ana kadar 14 milyar riyal tutarında talepte bulundular. Kurumsal talep ise 58 milyar 400 milyon riyal seviyesine ulaştı.   Aramco halka arzında talep toplama süreci bireysel yatırımcılar  için 28 Kasım'a ve kurumsal yatırımcılar için 4 Aralık'a kadar devam edecek.   Aramco, Suudi Arabistan Borsası'nda işlem görecek toplam 3 milyar  hisse senedi, Şirket'in sermayesinin yüzde 1,5'i oranında hisse  halka arz edecek. Talep toplama süreci için belirlenen fiyat 30-32 riyal. Nihai fiyatın bu aralığın üst sınırında oluşması halinde halka arz  büyüklüğü 96 milyar riyale ulaşacak.
Saudi Aramco halka arzı için gelen talep 73 milyar Suudi Arabistan Riyali (19 milyar 470 milyon dolar) seviyesini geçti.

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Saudi Aramco halka arzına aracılıkta öncelik verdiği 3 kurumdan biri olan Samba Financial Group'un verdiği bilgiye göre halka arzın ilk 5 gününde 1 milyon 800 bin perakende yatırımcı şu ana kadar 14 milyar riyal tutarında talepte bulundular. Kurumsal talep ise 58 milyar 400 milyon riyal seviyesine ulaştı.

 

Aramco halka arzında talep toplama süreci bireysel yatırımcılar  için 28 Kasım'a ve kurumsal yatırımcılar için 4 Aralık'a kadar devam edecek.

 

Aramco, Suudi Arabistan Borsası'nda işlem görecek toplam 3 milyar  hisse senedi, Şirket'in sermayesinin yüzde 1,5'i oranında hisse  halka arz edecek. Talep toplama süreci için belirlenen fiyat 30-32 riyal. Nihai fiyatın bu aralığın üst sınırında oluşması halinde halka arz  büyüklüğü 96 milyar riyale ulaşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.