Arçelik A.Ş.'ye Enerji Verimliliğinde Birincilik Ödülü

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:56, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:56 3343+ kez okundu.
 

Arçelik A.Ş.'ye Enerji Verimliliğinde Birincilik Ödülü

Arçelik A.Ş. Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması (SEVAP) kategorisinde birinci oldu.

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında, Arçelik A.Ş. 2016 yılında hayata geçirdiği üretimde enerji verimliliği projeleriyle Arçelik Pişirici Cihazlar İşletmesi Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri (SEVAP) kategorisinde birincilik ödülünü aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez tarafından verilen ödülü, Arçelik A.Ş. adına Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk aldı. Arçelik Pişirici Cihazlar İşletmesi’ne ödülü getiren ‘Isı Pompası Projesi’ atık ısının, üretim süreçlerinde ihtiyaç duyulan sıcak suyun ısıtılmasında kullanılması ile verimlilik sağlıyor. Bu projeyle soğutma sistemlerindeki enerji çıkışının değerlendirilerek ısıtma sistemlerine verilmesi amaçlanıyor. Böylelikle hem enerji tasarrufu sağlanmış hem de sera gazı salınımı azaltılmış oluyor.  
Arçelik A.Ş. Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması (SEVAP) kategorisinde birinci oldu.

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında, Arçelik A.Ş. 2016 yılında hayata geçirdiği üretimde enerji verimliliği projeleriyle Arçelik Pişirici Cihazlar İşletmesi Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri (SEVAP) kategorisinde birincilik ödülünü aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez tarafından verilen ödülü, Arçelik A.Ş. adına Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk aldı.

Arçelik Pişirici Cihazlar İşletmesi’ne ödülü getiren ‘Isı Pompası Projesi’ atık ısının, üretim süreçlerinde ihtiyaç duyulan sıcak suyun ısıtılmasında kullanılması ile verimlilik sağlıyor. Bu projeyle soğutma sistemlerindeki enerji çıkışının değerlendirilerek ısıtma sistemlerine verilmesi amaçlanıyor. Böylelikle hem enerji tasarrufu sağlanmış hem de sera gazı salınımı azaltılmış oluyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.