Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan “Daha çok yerli, daha çok yenilenebilir enerji hedefliyoruz”

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.11.2019 - 10:10, Güncelleme: 27.11.2019 - 10:10 1987+ kez okundu.
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan “Daha çok yerli, daha çok yenilenebilir enerji hedefliyoruz”

Gaziantep Ticaret Odası, 27 Nolu Mimarlar, Mühendisler ve Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi iş birliğiyle "Güneydoğu Enerji Forumu" düzenlendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın katılımıyla başlayan Güneydoğu Enerji Forumu’na Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, sponsor firmalar ve iş adamları katıldı.   Gaziantep Ticaret Odası, 27 Nolu Mimarlar, Mühendisler ve Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi iş birliğiyle düzenlenen Güneydoğu Enerji Forumu başladı. Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Odası’nda düzenlenen  forumda açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, bakanlık olarak yeni dönemdeki  hedeflerinin yerli ve yenilenebilir enerji olduğunu söyledi.   Tancan,"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak yeni dönem politikamızın  başlığını daha çok yerli ve daha çok yenilenebilir enerji olarak  belirledik. Bugün bu talebimizi karşılayan yaklaşık 8 bin civarında  firmamız bulunmakta. Artık elektriği sadece tüketici pozisyonunda  olanlar baktığımız zaman elektriği üretmek de istiyor. Dolayısıyla biz  de arzu ediyoruz ki tüketicilerimiz aynı zamanda elektrik üreticisi de  olabilsinler” dedi.   Türkiye’de 2019 yılında üretilen elektriğin kaynaklarından da  bahseden Tancan, “Biz, 2019 yılının ilk 10 ayında ürettiğimiz  elektriğin yüzde 36’sını yerli ve ithal kömür toplamından karşıladı. Yüzde 17’sini doğal gazdan karşıladık. Yüzde 46’sını ise yenilenebilir  enerji kaynaklarından karşıladık. Bu oranın dünya ortalaması yüzde 25  ama biz içerisinde bulunduğumuz bu yıl içerisinde ürettiğimiz  elektriğin yüzde 46’sını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağladık. Bu oranlara bakıldığında bakanlığımızın bu konuda ne kadar doğru  adımlar attığını da görmekteyiz” ifadelerini kullandı.   Güneydoğu Enerji Forumu’na ev sahipliği yapan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım yaptığı konuşmada, “Dünyada uzun  yıllardır ana gündem maddesi olan ve uzun yıllarda böyle kalacak olan  enerji kaynaklarının belki de ne masumunu, en temizini, en bol olanı  olan güneşi konuşmak üzere ‘Enerjimiz Güneş Olsun” sloganıyla bir  araya geldik. Biz, güneş enerjisi üretimi konusunda bizden çok daha  iyi olan Avrupa Birliği ülkelerine oranla çok daha fazla güneş  enerjisi potansiyeline sahibiz. Ama biz bu potansiyeli yeteri kadar  kullanamıyoruz. Güneş enerjisi, temiz, sağlıklı, bol, petrol ve doğal  gaz gibi küresel hırslara sebebiyet vermez, yeni istihdam alanları  oluşturur, kendini kısa sürede amorti eder ve enerji bağımlılığını  azaltır. Ama biz bu potansiyelimizi kullanamıyoruz ve hala kazancımızı  elektrik faturalarına yatırıyoruz. Çünkü bunu yeterince bilmiyoruz. Biz işte tam da bu yüzden bu forumu düzenledik. Güneşe dair her şeyi  konuşabilmek için bu forumu düzenledik” şeklinde konuştu.   Yıldırım’ın konuşmasının ardından diğer konuşmacılar da Güneydoğu Enerji Forumu ve güneş enerjisine dair açıklamalarda bulundu.
Gaziantep Ticaret Odası, 27 Nolu Mimarlar, Mühendisler ve Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi iş birliğiyle "Güneydoğu Enerji Forumu" düzenlendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın katılımıyla başlayan Güneydoğu Enerji Forumu’na Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, sponsor firmalar ve iş adamları katıldı.

 

Gaziantep Ticaret Odası, 27 Nolu Mimarlar, Mühendisler ve Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi iş birliğiyle düzenlenen Güneydoğu Enerji Forumu başladı. Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Odası’nda düzenlenen  forumda açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, bakanlık olarak yeni dönemdeki  hedeflerinin yerli ve yenilenebilir enerji olduğunu söyledi.

 

Tancan,"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak yeni dönem politikamızın  başlığını daha çok yerli ve daha çok yenilenebilir enerji olarak  belirledik. Bugün bu talebimizi karşılayan yaklaşık 8 bin civarında  firmamız bulunmakta. Artık elektriği sadece tüketici pozisyonunda  olanlar baktığımız zaman elektriği üretmek de istiyor. Dolayısıyla biz  de arzu ediyoruz ki tüketicilerimiz aynı zamanda elektrik üreticisi de  olabilsinler” dedi.

 

Türkiye’de 2019 yılında üretilen elektriğin kaynaklarından da  bahseden Tancan, “Biz, 2019 yılının ilk 10 ayında ürettiğimiz  elektriğin yüzde 36’sını yerli ve ithal kömür toplamından karşıladı. Yüzde 17’sini doğal gazdan karşıladık. Yüzde 46’sını ise yenilenebilir  enerji kaynaklarından karşıladık. Bu oranın dünya ortalaması yüzde 25  ama biz içerisinde bulunduğumuz bu yıl içerisinde ürettiğimiz  elektriğin yüzde 46’sını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağladık. Bu oranlara bakıldığında bakanlığımızın bu konuda ne kadar doğru  adımlar attığını da görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

 

Güneydoğu Enerji Forumu’na ev sahipliği yapan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım yaptığı konuşmada, “Dünyada uzun  yıllardır ana gündem maddesi olan ve uzun yıllarda böyle kalacak olan  enerji kaynaklarının belki de ne masumunu, en temizini, en bol olanı  olan güneşi konuşmak üzere ‘Enerjimiz Güneş Olsun” sloganıyla bir  araya geldik. Biz, güneş enerjisi üretimi konusunda bizden çok daha  iyi olan Avrupa Birliği ülkelerine oranla çok daha fazla güneş  enerjisi potansiyeline sahibiz. Ama biz bu potansiyeli yeteri kadar  kullanamıyoruz. Güneş enerjisi, temiz, sağlıklı, bol, petrol ve doğal  gaz gibi küresel hırslara sebebiyet vermez, yeni istihdam alanları  oluşturur, kendini kısa sürede amorti eder ve enerji bağımlılığını  azaltır. Ama biz bu potansiyelimizi kullanamıyoruz ve hala kazancımızı  elektrik faturalarına yatırıyoruz. Çünkü bunu yeterince bilmiyoruz. Biz işte tam da bu yüzden bu forumu düzenledik. Güneşe dair her şeyi  konuşabilmek için bu forumu düzenledik” şeklinde konuştu.

 

Yıldırım’ın konuşmasının ardından diğer konuşmacılar da Güneydoğu Enerji Forumu ve güneş enerjisine dair açıklamalarda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.